El batlle d'Olot nega rotundament haver rebutjat l'exèrcit per a la residència del Tura

Pep Berga desmenteix la informació publicada al "Diari de Girona", els insta una rectificació i reclama al subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, que la desmenteixi públicament

El batlle d'Olot, Pep Berga.
El batlle d'Olot, Pep Berga. | Martí Albesa.
30 de març del 2020
Actualitzat a les 10:24h
"No permetré que es falti a la veritat i que es posi en dubte l’actuació de l’Ajuntament d’Olot", manifesta el batlle d'Olot, Pep Berga, davant la notícia publicada aquest diumenge al Diari de Girona, signada pel periodista gironí Albert Soler Bufí, segons la qual "va rebutjar que l'UME (unitat militar d'emergències) anés a desinfectar la residència geriàtrica Santa Maria del Tura, on ja han mort diverses persones i on el coronavirus hi ha entrat de tal manera que s'han hagut de separar els residents segons siguin o no portadors del virus".

Albert Soler –que no cobreix la informació de la Garrotxa al Diari de Girona, ja que, per contra, la signa el periodista Xavier Valeri– també afirma que l'oferiment perquè intervingués l'exèrcit a la residència Santa Maria del Tura –on, per cert, només s'ha confirmat la mort d'un ancià amb coronavirus–  va tenir lloc de manera no oficial per part de la subdelegació del Govern a Girona, on s'havien dirigit alguns treballadors del centre. "L'alcalde, Josep Berga, de Junts per Catalunya –escriu Soler–, va considerar que l'actuació de l'exèrcit espanyol no era necessària. L'alcalde no va poder ser ahir localitzat per aquest diari, mentre que el subdelegat del Govern, Albert Bramon, va declinar fer comentaris sobre el tema".

Tanmateix, el batlle d'Olot és clar i transparent: "Vull desmentir que hagi refusat una actuació de l’exèrcit a la residència del Tura". Pep Berga afirma que va mantenir una conversa divendres passat amb el subdelegat del govern espanyol a Girona, el també garrotxí Albert Bramon: "Em va demanar per les conseqüències que està tenint per a la ciutat la Covid-19. Vàrem estar parlant de la situació d’Olot, de les mesures que des de l’Ajuntament hem pres fins al moment i de les actuacions amb què estem treballant per fer-hi front. Durant la trucada, no es va fer cap referència a l’exèrcit ni a cap possible actuació a la residència del Tura".

El batlle no solament insta el Diari de Girona a rectificar aquestes informacions, sinó que reclama a Bramon que desmenteixi públicament la notícia publicada. De fet, tot i que el periodista Albert Soler parla de "fets contrastats" i que no va poder localitzar-lo, ni l'àrea de comunicació de l'Ajuntament d'Olot ni el propi batlle van rebre cap mena de telefonada o missatge per part del periodista gironí. A hores d'ara, però ni Albert Soler ni Albert Bramon no han desmentit les informacions publicades.

La CUP Olot també ha reaccionat a la notícia i ha exigit, a través de les xarxes socials, una rectificació per part del subdelegat del govern espanyol:El periodista Albert Soler és molt conegut pel seu posicionament públic contra la independència de Catalunya i el procés, no endebades opina que "han hecho una mierda de país. Esta gente (los líderes independentistas) nos querían montar la Dinamarca del sur, pero si llegan a tener éxito nos habrían montada la Corea europea, la del norte, claro", com va declarar recentment en una entrevista a 20 Minutos.

Una opinió no gaire allunyada de la que defensa Albert Bramon, actual subdelegat del govern espanyol a Girona, que sempre s'ha mostrat contrari a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i que ha justificat l'ús de la violència contra el procés sobiranista durant les manifestacions del 20 de setembre, tal com es pot veure en aquest vídeo d'Olot TV, una opinió semblant a les expressades al ple pel seu partit, fins que el PDECat va trencar el pacte de govern que mantenien amb el PSC a Olot el 9 de novembre passat.



 

Arxivat a