El Govern injecta 60 milions d'euros a les administracions locals per a combatre el coronavirus

L'executiu avançarà als ajuntaments i consells comarcals el 50% del Fons de Cooperació Local de Catalunya durant l'abril

Un home, amb mascareta, sortint del metro de Barcelona.
Un home, amb mascareta, sortint del metro de Barcelona. | Europa Press
NacióDigital
29 de març del 2020
El Govern reforça el finançament de les administracions locals per fer front a la pandèmia del coronavirus. En concret, tal com ha anunciat aquest dissabte la portaveu i consellera de Presidència, Meritxell Budó, es tracta d'una injecció de 61 milions d'euros, provinent del Fons de Cooperació Local de Catalunya. L'executiu espera haver pogut completar totes les transferències al llarg de l'abril.

En concret, els ajuntaments rebran 43 milions d'euros, els Consells Comarcals, 18 milions, i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), prop de 180.000 euros.

Budó destaca que el Govern té molt clar que per donar "una resposta eficaç" a la crisi sanitària generada per la Covid-19 és vital "enfortir" les administracions locals, que són "la primera referència de tots els ciutadans".Avis a hotels

El coronavirus s'està acarnissant amb les residències d'avis de Catalunya. Per combatre-ho, entre aquest cap de setmana i principis de la vinent, es reubicaran en hotels més de 160 persones que viuen a residències de gent gran i que presenten símptomes del Covid-19. L'objectiu del Govern és aïllar els possibles positius per tal d'evitar que esclatin més brots en els centres de major risc.