L'Esbart Olot cancel·la tots els espectacles d'aquesta primavera

Entre d'altres actes, no es faran el ball del Xai Be, la Mostra d'esbarts de les comarques gironines i l'estrena de la nova producció del cos de dansa

NacióGarrotxa
26 de març del 2020
Actualitzat a les 10:38h
L'Esbart Olot ha decidit anul·lar tota l'activitat dels mesos d'abril i maig a causa dels efectes del coronavirus. L'estat d'alarma decretat actualment finalitza la primera quinzena d'abril, però la possibilitat d'una nova pròrroga i la incapacitat de preparar els actes arran del confinament fan impossible que es puguin dur a terme.  
 
Això suposa la suspensió del ball del Xai Be per segon any consecutiu. L'any passat, el dol decretat per l'Ajuntament després d'un feminicidi a la ciutat va causar-ne també la cancel·lació. Ja en aquella ocasió s'havia d'estrenar el Bisbe, la figura que faltava per recuperar de la tradició original, que data del segle XV. El Bisbe era un flabiolaire que acompanyava els molsuts, els dansaires del Xai Be, durant la processó de Dissabte de Glòria. S'haurà d'esperar fins al 2021, doncs, per veure'l.
 
L'anul·lació implica la tradicional cercavila prèvia al ball del Xai Be dels Bastoners i Grallers d'Olot i el concert i ball de plaça posterior a càrrec de la Cobleta de la Copeta. Cau, també, la Mostra d'Esbarts de les Comarques Gironines, una iniciativa de l'Agrupació d'Esbarts on es troben les escoles dels esbarts d'arreu de la província, que s'havia de celebrar per primera vegada a Olot també coincidint amb aquestes dates.
 
El confinament i la impossibilitat d'assajar també han obligat a suspendre la preparació de la nova producció de l'Esbart, Pas a pas: Caminant per a terra aspra, que l'entitat havia d'estrenar aquest any. De moment no hi ha data prevista per presentar-lo novament davant del públic.  
 
L'única activitat que encara es manté, a l'espera de com evolucioni la situació, és l'actuació de l'Escola de Dansa al Teatre Principal d'Olot, prevista pel 24 de maig.




 
Arxivat a