Ja són gairebé cinquanta els infectats de Covid-19 a la Garrotxa

Des de l'Hospital d'Olot es valora habilitar la viabilitat de dos hotels de la comarca per alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i atendre-hi pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics

L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.
L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. | Martí Albesa
NacióGarrotxa
26 de març del 2020
Actualitzat a les 8:12h

El nombre de casos d'infectats per coronavirus que actualment té detectats i que ha gestionat directament a la Garrotxa la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, ja ratlla la quarantena. Són els següents:

  • 1 alta d'un pacient amb Covid-19 (24 de març);
  • 17 pacients ingressats positius;
  • 27 professionals de la Fundació amb Covid-19, tots a domicili i fent el seguiment que indica el protocol;
  • 2 èxitus, un la matinada de dimarts 24 de març i l'altre la matinada de dissabte 21 de març;
  • 2 pacients crítics que s'han derivat aquesta nit a la UCI de l'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona;

Cal tenir en compte que aquestes dades no reflecteixen la realitat de possibles casos a la comarca, ja que des de fa uns dies i segons indica el protocol, només es fa el test per detectar positius de coronavirus als professionals sanitaris i pacients que presentin una simptomatologia greu.

D'altra banda, tal com va avançar el Departament de Salut, en alguns punts de Catalunya es va posar en marxa el projecte Hotels Salut. A hores d'ara a la Garrotxa no hi ha cap hotel habilitat, però des de l'Hospital d'Olot s'està valorant la viabilitat de dos establiments de la comarca.

L'objectiu d'aquestes mesures seria alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i aniria destinada a pacients que no poden fer l'aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn, pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtic.



 

Arxivat a