Els serveis socials de la Garrotxa reforcen l’atenció als col·lectius més vulnerables

El Consorci d'acció Social de la Garrotxa gestiona la distribució de les targetes moneder amb les famílies beneficiàries de la beca de menjador

La cuina d'un menjador escolar.
La cuina d'un menjador escolar. | ACN.
NacióGarrotxa
24 de març del 2020
Actualitzat a les 11:26h
Davant les mesures de protecció establertes pel Departament de Salut per a evitar la propagació del coronavirus, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa només realitza atenció presencial en cas d’urgència, tot i que el personal treballa des de casa. Per a consultes i dubtes us podeu posar en contacte amb el CASG al telèfon  972 266 644 o bé mitjançant el correu electrònic [email protected].

Des de la declaració de l’estat d’emergència i en relació als serveis d’atenció a la gent gran, no estan en funcionament els centres de dia i s’ha restringit l’accés del familiars a les residències.

Pel que fa al Servei d’Ajuda a Domicili, s’ha deixat de prestar el servei de neteja per a dedicar tots els esforços a la resta de serveis d’atenció a la persona. Personal del Consorci i de Creu Roja s’ha posat en contacte amb totes les persones amb servei de teleassistència per a conèixer el seu estat i fer-ne un seguiment.

El CASG d’acord amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i els diferents ajuntaments de la comarca està gestionat la distribució de les targetes moneder. Des del CASG es posaran en contacte amb les famílies beneficiàries de la beca de menjador per informar-los del dispositiu. La previsió és que la Generalitat faci arribar les targetes al llarg d’aquesta setmana.

Per tal de donar resposta a les necessitats que, derivades de l’estat d’emergència pel coronavirus, puguin sorgir aquests propers dies s’ha creat una Borsa de Voluntariat. Cada ajuntament de la Garrotxa ha creat una xarxa de persones voluntàries. En el cas d’Olot, més de 90 persones ja en formen part. Per apuntar-s’hi, cal omplir el formulari d’inscripció que es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot.