El Festival Lluèrnia fa una crida a gravar instal·lacions casolanes

La iniciativa "Lluèrnia at home" vol recollir vídeos fets a casa fins aquest divendres, 27 de març. L'endemà, a les vuit del vespre, publicaran totes les creacions a les xarxes socials

Una de les instal·lacions del Lluèrnia 2019 a l'església de Sant Esteve d'Olot.
Una de les instal·lacions del Lluèrnia 2019 a l'església de Sant Esteve d'Olot. | Martí Albesa.
23 de març del 2020
Actualitzat a les 11:27h
Aquest dies de confinament, durs per a tothom, també incentiven la creativitat, la solidaritat i el bon humor. Les iniciatives culturals poden ajudar a distreure’ns, a mantenir els ànims i a fomentar la imaginació.

Lluèrnia, festival del foc i de la llum, és un festival de carrer, que ara, per solidaritat i responsabilitat cívica es queda a casa, però convoca el primer festival d’instal·lacions efímeres, amb el foc i la llum com a protagonistes, que se celebrarà aquest divendres, 28 de març, a les vuit del vespre, amb una transmissió en directe des de la pàgina web lluèrnia.cat.

Amb el nom de "Lluèrnia at home" es recolliran tots els vídeos breus que es pengin a les diverses xarxes socials amb l’etiqueta #lluerniaathome fins aquests divendres, 27 de març.

El programa del festival d’instal·lacions casolanes inclourà una visita guiada a una selecció dels vídeos presentats.

Les bases, que es poden consultar al web, especifiquen que s’han de fer servir elements que ja siguin a casa, sense sortir al carrer a comprar res, i utilitzar els espais domèstics per a les ubicacions: el menjador, la cuina, sota els llits, el jardi, etc. Les bases s'han escrit en diverses llengües per arribar al màxim de gent i indrets possibles. Heu-les aquí sota.
 

Logo del Lluèrnia. Foto: @lluernia.


Bases del Lluèrnia at home

— Les instal·lacions han de ser de foc i/o de llum.*
— Els vídeos, d'una durada màxima d'1 minut, es poden penjar a la plataforma que vulgueu –Instagram, Youtube, Vimeo, Facebook–, però han d’anar etiquetats amb l’etiqueta #lluerniaathome.
— Hi pot participar tothom amb imaginació i creativitat.
— Tots els materials usats han de ser a casa.
— No es pot sortir al carrer a comprar res i l’espai de la instal·lació ha de ser domèstic –inclou balcons, terrasses, finestres, habitacions, cuina, lavabo, sota el llit, dins l’armari, etc.

*Atenció: el foc crema i l’electricitat pot provocar descàrregues, sigueu prudents, eviteu accidents!