coronavirus

VÍDEO La robòtica de la Garrotxa es bolca per a fabricar pantalles protectores

Una cinquantena de voluntaris coordinats per Innova Didàctic empren les impressores 3D per a proveir-ne l'Hospital i l'Ajuntament d'Olot

per Xavier Borràs , Olot, 23 de març de 2020 a les 08:29 |
Una de les pantalles protectores fabricades amb impressores 3D a Olot. | @ToniMorenoRey.
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aposta que s'ha fet a la Garrotxa per la robòtica, que genera esdeveniments com el Robolot i ensenyaments educatius específics als instituts d'educació secundària, dóna ara els seus fruits amb la fabricació amb impressores 3D de pantalles protectores per a salvaguardar-se del coronavirus.


Efectivament, una cinquantena de makers voluntaris garrotxins, coordinats per l'empresa olotina Innova Didàctic, han posat mans a la feina per a produir aquestes pantalles protectores amb impressores 3D. Així ho explica en un tweet un del seus impulsors, el professor i president del Robolot, Toni Moreno: A més, des de la direcció de l'Institut La Garrotxa se'ls va lliurar 1.000 làmines d'acetat i 50 metres de goma elàstica per a poder muntar aquestes pantalles protectores.

Aquí es poden veure alguns vídeos del procés productiu: Aquest tipus de pantalla és molt adequat, junt amb la preceptiva màscara de cotó, per a atendre persones en els punts d'informació i servei públic de l'Hospital i de l'Ajuntament d'Olot.
 

Participació