Dues morts més per coronavirus a les comarques gironines

L'Ajuntament de Girona anul·la el bitllet senzill als autobusos urbans i tanca les deixalleries i els cementiris per frenar la Covid-19

Les campanes de la catedral de Girona van sonar dimecres per a pregar pels infectats.
Les campanes de la catedral de Girona van sonar dimecres per a pregar pels infectats. | ACN.
NacióGirona
21 de març del 2020
Dues persones més han mort pel coronavirus Covid-19 a les comarques gironines i el total de persones que han perdut la vida després d'infectar-se'n s'eleva a quatre. Segons informa el Departament de Salut, tots ells amb patologies prèvies.

A la regió sanitària de Girona, aquest divendres s'han confirmat 41 casos nous de Covid-19, amb què s'eleva la xifra d'infectats a 222. D'aquests, quinze romanen en estat greu. Entre els casos confirmats a les comarques gironines, hi ha 83 professionals sanitaris, 36 més que dijous, i la majoria són confinats a casa seva.

Noves mesures a la ciutat de Cirona

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona ha anul·lat el bitllet senzill als autobusos urbans i ha tancat les deixalleries i els cementiris com a noves mesures per evitar la propagació del coronavirus.

A partir d'ara, no es podrà pagar en efectiu a cap de les línies d'autobús, a excepció d'aquelles que són interurbanes (la L3, la L4 i la L6). A més, com que la línia que connecta amb Fornells de la Selva pràcticament no té usuaris, a partir de dilluns se suprimirà.

La batllessa, Marta Madrenas, demana a la ciutadania que, durant el cap de setmana, tothom es quedi a dins dels domicilis i mantingui el confinament. Només ahir, la Policia Municipal va posar 80 denúncies a gent per saltar-se l'estat d'alarma.