Només hi ha disset casos confirmats d'infectats amb Covid-19 a la Garrotxa

A partir de dilluns 23 de març els ambulatoris de Castellfollit de la Roca, la Canya-Vall de Bianya i les Planes d'Hostoles romandran tancats i l'atenció primària es concentrarà als CAP de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d'en Bas

Les bugaderes de l'Hospital d'Olot confeccionen màscares de microfibra reutilitzables.
Les bugaderes de l'Hospital d'Olot confeccionen màscares de microfibra reutilitzables. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
21 de març del 2020
Actualitzat a les 9:59h
A hores d'ara hi ha vuit casos nous confirmats de Covid-19 a la Garrotxa, tots ells professionals sanitaris. El balanç, amb un total de disset casos, és el següent:
  • 2 pacients ingressats.
  • 2 pacients positius al domicili (cal tenir en compte que des de fa uns dies i segons indica el protocol, només es fa el test per a detectar positius de coronavirus als professionals sanitaris i pacients que presentin una simptomatologia greu).
  • 13 professionals de la Fundació amb COVID-19, tots ells confinats a domicili.
Tots aquests casos estan controlats i amb tots ellss e segueix les mesures que assenyala el protocol.

Noves mesures preses per la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa

Des de l'Hospital d'Olot, en relació amb el control de la pandèmia de coronavirus, informen de noves mesures:
  • A partir de dilluns 23 de març l'activitat de l'atenció primària de la FHOCG es concentrarà als CAP de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d'en Bas i es mantindrà només l'atenció pediàtrica en el seu horari habitual al consultori de Sant Feliu de Pallerols.
  • Es tanquen a partir de dilluns 23 de març els ambulatoris de Castellfollit de la Roca, La Canya-Vall de Bianya i Les Planes d'Hostoles. Els consultoris de Riudaura i de Sant Privat d'en Bas ja són tancats de fa dies.
L'objectiu d'aquestes mesures és concentrar el màxim el nombre de professionals i poder continuar atenent les urgències i les visites i/o analítiques no ajornables en aquests CAP.

Les urgències hospitalàries s'han reduït més de la meitat aquestes darreres hores i la població està seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. Aquests comportaments ens ajuden a gestionar el dia a dia de l'atenció sanitària a la comarca.

D'altra banda, per si fessin falta, la bugaderia de l'Hospital d'Olot està confeccionant màscares amb microfibra: reutilitzables i de confecció pròpia, gràcies als voluntaris que els donen un cop de mà i, especialment, a les companyes de la bugaderia. Igualment, l'Hospital d'Olot està rebent un munt de donacions de diversos útils per a fer front a les tasques pròpies en aquest moment de crisi.