L'aturada administrativa endarrereix els tràmits de la variant de les Preses

Segons Lluís Amat, batlle de la Vall d'en Bas, és possible que n'aprovin les al·legacions en un ple telemàtic

20 de març del 2020
Actualitzat a les 9:59h
L'aturada administrativa ha provocat que molts tràmits municipals s'aturin, inclosos els plens dels consistoris arreu del país. És el cas de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, que havia de celebrar un ple avançat una setmana aquest pròxim 24 de març per a aprovar les al·legacions que presentarà a l'anomenada variant de les Preses, que afecta de ple el territori basenc.

L'equip municipal de la Vall Plural, que encapçala el batlle Lluís Amat –amb que hi ha conversat NacióGarrotxa– havia decidit avançar el ple a aquest pròxim dimarts per a complir amb el termini establert per Territori i Sostenibilitat i aprovar així les al·legacions que presentarà l'Ajuntament, tot i que l'aturada administrativa comporta que els terminis s'allarguin.

Tanmateix, atenent les ordres de confinament del Govern, Amat pensa que o bé fan el ple en seu municipal separats un metre de distància o bé, més plausiblement, el fan per via telemàtica, ja que "ha sorgit un reial decret i un decret de la Generalitat que permetria i donaria validesa a un ple d'aquest estil".

Precisament, també per a mostrar el rebuig a la variant dels veïns de la Vall d'en Bas, aquest diumenge estava prevista una manifestació, amb tractorada inclosa, convocada per Unió de Pagesos, la Cooperativa Verntallat i l'organització ecologista Salvem les Valls. Les circumstàncies actuals, però, han fet que s'hagi suspès fins a nova data, encara per concretar.