El Mercat d'Olot posa en servei el lliurament de queviures a domicili

Bars i restaurants de la ciutat s’interessen per aquesta possibilitat com a alternativa al tancament dels locals a causa del coronavirus Covid-19

El Mercat d'Olot engega el servei de lliurament de productes a domicili.
El Mercat d'Olot engega el servei de lliurament de productes a domicili. | Martí Albesa.
18 de març del 2020
Actualitzat a les 9:33h
Davant la situació que viu el país amb l’expansió del coronavirus Covid-19 i per tal d’evitar l’exposició dels clients a contraure la malaltia, el Mercat d’Olot ha posat a la seva disposició un servei de lliurament de queviures a domicili.

Aquest nou servei està dirigit especialment a totes aquelles persones que formen part del col·lectiu d’alt risc. D’aquesta manera, poden continuar gaudint d’un producte fresc de proximitat i de qualitat però sense haver de sortir de casa. Els clients podran realitzar les comandes a les diferents parades via telefònica de dilluns a dijous de les vuit del matí a la una del migdia, i rebran la comanda l’endemà matí.

Aquesta és una de les mesures preventives que ha habilitat el Mercat d’Olot davant aquesta situació d’excepcionalitat. A més, tots aquells usuaris que continuin anant a la plaça a comprar, han de seguir les recomanacions del Departament de Salut, com són les respectar la distància de seguretat d’1,5 metres amb altres persones, evitar el contacte amb el personal de les parades o utilitzar guants per agafar els productes. També, per a controlar l’aforament, l’entrada al recinte es fa únicament des de l’accés de la plaça Hospital.

Podeu trobar més informació al web del Mercat d’Olot.

Bars i restaurants s'interessen per aquesta alternativa

Una de les mesures extraordinàries per a combatre l'expansió del coronavirus Covid-19 ha estat el tancament dels bars i dels restaurants. La mitjanit de divendres a dissabte va entrar en vigor la mesura dictada per la Generalitat per tal que bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració baixessin la persiana com a mesura per a evitar la propagació d'aquest virus.

L’Ajuntament d’Olot, mitjançant el Consorci SIGMA, ha rebut aquests dies les consultes de responsables de negocis que s’han interessat per servir menjar a domicili. Els establiments que hi estiguin interessats han de tenir en compte el següent:

— Que els establiments d’alimentació, ja siguin comercials o de restauració, que vulguin fer distribució o venda al mateix municipi –ja sigui a consumidor final o via servei a domicili– hauran de comunicar-ho a l’Ajuntament.
— Cal fer-ho mitjançant una instància genèrica que cal presentar telemàticament a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot.
— A nivell de seguretat alimentària, en el marc de les mesures de contenció de la transmissió del coronavirus Covid-19, aquests establiments hauran de seguir les normes generals de seguretat alimentària i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Les mesures de seguretat alimentària inclouen el control de la higiene, de les temperatures i de l’envasat dels plats cuinats en totes les fases d’elaboració, incloent la fase de transport. Concretament per a l’envasat, caldrà utilitzar materials aptes per a l’ús alimentari i el transport s’haurà de fer a una temperatura controlada i en el menor temps possible.
 

Cartell del servei del Mercat d'Olot. Foto: MDO.



 
Arxivat a