La selectivitat, ajornada pel coronavirus

El govern espanyol endarrereix la prova i espera decidir en els pròxims dies el nou calendari

Alguns alumnes esperant l'inici de les PAU al Campus Catalunya de Tarragona
Alguns alumnes esperant l'inici de les PAU al Campus Catalunya de Tarragona | ACN
Víctor Rodrigo / Antònia Crespí
18 de març del 2020
Els exàmens de la selectivitat d'aquest 2020 queden ajornats. El Ministeri d'Educació i Formació Professional i el d'Universitats han decidit -i així ho han notificat als governs autonòmics- suspendre les proves, previstes entre els dies 9 i 11 de juny en el cas de Catalunya. Els efectes del coronavirus expliquen l'ajornament.

Fonts coneixedores de les converses entre els representants ministerials i el Govern han explicat a NacióDigital que aquesta setmanahi haurà una reunió amb els responsables d'universitats per acabar de concretar les dates, i que segurament ja es fixi el calendari definitiu de la prova. Malgrat que en un principi s'havia apuntat la possibilitat que la selectivitat es mantingués per a principis de juny, des de l'executiu espanyol ja es dona per fet que el confinament s'allargarà més de 15 dies. Per això no s'hauria demorat la decisió d'ajornar el calendari previst.

Les administracions han posposat, en la reunió telemàtica d'aquest dimarts, la decisió sobre les dates definitives de les proves d'accés a la universitat (PAU). Hi eren presents representants del govern espanyol, així com responsables de comunitats autònomes -inclosos del Govern de la Generalitat- i rectors de les universitats a escala estatal, com acostuma a ser habitual en aquests contactes sobre matèria universitària. Els contactes, en aquest cas bilateral entre l'Estat i la Generalitat, s'han prolongat a la tarda, tal com han confirmat fonts coneixedores de les converses a aquest diari.

Els representants de les diferents administracions s'han compromès a crear un grup de treball per buscar noves dates tant per a la convocatòria ordinària com l'extraordinària de la selectivitat del 2020. A Catalunya són 43.000 els alumnes que cursen segon de Batxillerat i que aquest any podrien fer la selectivitat, als quals s'hi afegeixen els alumnes majors de 25 anys i aquells que procedeixen dels cicles formatius de formació professional.