1 de 10
coronavirus

L'Ajuntament d'Olot pren mesures econòmiques per a pal·liar la crisi pel coronavirus

Es posposa el cobrament, que s’acabava el dia 31 de març, de diversos impostos i taxes, mentre s'avança el pagament de factures i es prenen altres mesures de flexibiització i promoció de l'economia local

Es bonificarà la taxa del mercat setmanal a tots els marxants de roba i complements. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot | 17 de març de 2020 a les 08:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Olot està dedicant gran part dels seus recursos a reduir la propagació del coronavirus Covid-19. Les mesures decretades per les administracions per tal de contenir-lo suposen  un  fort  impacte econòmic, especialment per a moltes microempreses, autònoms, pimes i ciutadans  en general.

És per això que des del Consistori proposen:


Pagament d’impostos

a. Impost de vehicles. Se'n posposa el cobrament, que s’acabava el dia 31 de març, fins a nova data –que s’informarà.

b. Taxa del mercat setmanal. Se'n posposa el cobrament, que s’acabava el dia 31 de març, fins a nova data –que s’informarà.
c. Exaccions diverses. Se'n posposa el cobrament, que s’acabava el dia 31 de març, fins a nova data –que s’informarà.

d. Taxa de terrasses per l’ocupació de via pública. Proporció de la taxa del període que s’obliga als restauració a mantenir-se tancats.
e. Es bonificarà la establiments de d'IBI i altres tributs municipals. L’Ajuntament d’Olot està treballant en una proposta per facilitar el pagament d’aquests impostos, ajornant o prolongant els terminis si fos necessari.

Pagament de factures
S’ha avançat el pagament de factures registrades fins a dia d’avui a tots els proveïdors, garantint-ne l’abonament puntual i facilitant així la seva liquiditat.

Bonificacions
Es bonificarà la taxa del mercat setmanal a tots els marxants de roba i complements, així com als marxants d’alimentació que hagin decidit no assistir al mercat els dies permesos.

Lloguers i concessions municipals
S’estudiaran les demandes per a flexibilitzar el pagament dels lloguers i les concessions municipals.

Lloguers habitatges municipal
S’estudiaran les demandes per flexibilitzar el pagament dels lloguers d’habitatges municipals.

Promoció de l’activitat econòmica
Increment de recursos per l’organització o execució d’accions, un cop superada la crisi, per a la promoció econòmica que beneficiïn directament al sectors del turisme, la restauració i el comerç.
 
Servei a domicili
Se simplifica el tràmit per oferir el servei de productes a domicili per part de bars, restaurants, comerços d’alimentació i de la Plaça Mercat.

Consum local.
Accelerar, un cop s’hagi superat la crisi, una campanya de sensibilització conjuntament amb els agents econòmics locals per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local.

Empreses de serveis
Es farà mediació amb les empreses de serveis perquè flexibilitzin el pagament dels seus rebuts, com el servei d’electricitat, gas i aigua.

Mesures que es reclamen al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat

Hipoteques i crèdits
Que s’ajornin els pagaments d’hipoteques i crèdits als ciutadans i a les empreses, sense interessos de més.

Cotitzacions
Que se suspenguin les cotitzacions socials de pimes i autònoms.
IVA. Que se suspenguin el pagament de l’IVA sense interessos als sectors econòmics.

Més recursos municipals
Eliminació per part de l’Estat espanyol de les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa a les administracions locals, per tal que els ajuntaments puguin destinar tots els recursos necessaris a reactivar l’economia, sense impedients legals ni econòmics.

Mesures que es demanen als ciutadans

Km 0
Que es prioritzi la compra de productes i serveis de proximitat, per ajudar al màxim a les empreses i comerços locals.

Flexibilitat lloguers
Que els propietaris d’habitatges, naus industrials i locals comercials siguin flexibles amb les condicions als seus llogaters, amb l’objectiu de col·laborar per superar les conseqüències econòmiques de la crisi.

Al llarg dels propers dies des de l’Ajuntament d’Olot s’aniran incorporant noves mesures, a fi i efecte de reduir els efectes econòmics de la crisi del coronavirus.

 

 

També hauries de llegir
Fa 150 setmanes

Primer cas positiu pel coronavirus Covid-19 a la Garrotxa

Participació