coronavirus

Sense visites, bona ventilació i en contacte pel mòbil: així ha de ser l'aïllament domiciliari

Us expliquem les mesures que cal prendre en cas d'haver de confinar-se a casa a causa del Covid-19

per NacióDigital, 13 de març de 2020 a les 18:12 |
La finestra tancada d'una cambra. | ND.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La crisi del coronavirus no s'atura i una de les mesures que s'estan prenent és la de confinar a casa un elevat nombre de persones, una xifra impossible de determinar amb exactitud en aquests moments. S'aïllen tots aquells que tinguin el virus i estiguin lleus, els que presenten símptomes i també els que, amb símptomes o sense, hagin estat en contacte amb algun cas positiu.

Aquesta quarantena domiciliària consisteix en mantenir aïllades les persones que puguin estar afectades pel virus per tal d'evitar-ne la propagació. Es fa, doncs, per evitar els contagis i el temps de durada depèn de cada cas. La gent aïllada pot continuar vivint amb la família, però cal extremar les precaucions i mantenir la distància de seguretat, especialment si al domicili hi ha persones en situació de risc. 

Com ha de ser el domicili de l'aïllament? I l'habitació on estigui el malalt? Us ho expliquem a continuació. Si voleu més informació, la trobareu en aquest document del Departament de Salut, que també podeu llegir a la part inferior d'aquest article.

 

 

Com ha de ser un aïllament per coronavirus? by naciodigital on Scribd
 

Participació