L'Ajuntament d'Olot activa el decret de mesures preventives pel coronavirus

Afecta tot el personal del Consistori, organismes autònoms, DinàmiG, GUOSA, la FES (Fundació d'Estudis Superiors d'Olot) i els Museus d'Olot

Pep Berga, acompanyat de diversos regidors, va donar detalls del decret.
Pep Berga, acompanyat de diversos regidors, va donar detalls del decret. | @olotuit.
NacióGarrotxa
13 de març del 2020
Actualitzat a les 16:03h
En una compareixença ahir a la tarda del batlle d'Olot, Pep Berga, acompanyat de les regidores Imma Muñoz i Mariona Camps, i dels regidors Jordi Güell i Aniol Sellabona, es va fer públic el decret de mesures preventives, de protecció i organitzatives del Consistori, que afecta a tot el personal i els organismes autònoms: DinàmiG, GUOSA, la FES (Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i els Museus d'Olot.

En el context de la decisió d’elevar a fase d’alerta del pla d’emergències PROCICAT, per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya i en atenció a les mesures que es vagin adoptant per les autoritats sanitàries, s’adopten mesures específiques a l’Ajuntament d’Olot i els seus organismes autònoms, per tal de garantir el funcionament regular dels serveis públics i, alhora, preservar la salut dels empleats públics.

Així, el decret determina:

    •    Extremar precaucions sobre les mesures higièniques personals.
    •    Suspendre cursos, jornades i congressos de caràcter presencial organitzats per l'Ajuntament així com els seus organismes autònoms o per altres centres de formació dels empleats públics.
    •    Posposar la celebració de proves selectives d'accés a l'ocupació pública.
    •    Evitar realitzar reunions presencials.
    •    Prioritzar l’atenció telefònica i digital. Només s'atendrà presencialment concertant cita prèvia.
    •    Posposar els viatges de treball.
 
Aquestes mesures s’afegeixen a les dictades per la Generalitat segons les quals, a partir de demà, no obriran els centres educatius ni altres equipaments públics.

D'altra banda, els treballadors que tinguin fills menors de dotze anys o persones grans o discapacitades al seu càrrec, podran absentar-se del seu lloc de treball amb caràcter no recuperable durant la vigència d’aquestes instruccions., per bé que caldrà sol·licitar-ho formalment i presentar la justificació corresponent.

La instrucció decretada té vigència indefinida fins a la seva derogació, revisió o modificació en funció de l’evolució de la situació epidemiològica i d’acord amb les instruccions o directrius de l’autoritat sanitària.

 
Arxivat a