L’Ajuntament d’Olot activa el Pla de protecció civil per a prevenir el coronavirus

Se suspenen les activitats a la via pública com a mesura preventiva durant quinze dies, com el mercat setmanal, els casals d'avis, les activitats culturals i esportives i les jornades programades

Pep Berga, acompanyat de les regidores Imma Muñoz i Mariona Camps.
Pep Berga, acompanyat de les regidores Imma Muñoz i Mariona Camps. | @olotuit.
NacióGarrotxa
12 de març del 2020
Actualitzat a les 14:55h
L’Ajuntament d’Olot ha activat aquest matí el Pla de protecció civil municipal en fase d’alerta arran de l’activació, també en fase d’alerta, del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. Igualment, pels diferents comunicats que han anat emetent els  Departaments de Salut i la resta del Govern de la Generalitat de Catalunya, tal com ha fet saber aquest matí el batlle, Pep Berga, en una compareixença aquest matí en seu municipal acompanyat de les regidores Imma Muñoz i Mariona Camps.

Així, es seguiran les recomanacions rebudes per la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus.

L’equip de govern s’ha reunit avui i s’anirà reunint periòdicament, per fer seguiment i avaluar la situació, establir mecanismes de prevenció de contagis i planificar l’organització dels serveis en funció de l’evolució en els contagis del coronavirus covid-19, seguint sempre les directrius del Departament de Salut de la Generalitat.

Fruit de les recomanacions de les que tenim coneixement actualment, i com a mesura preventiva, s’ha decidir suspendre durant quinze dies des d’avui mateix, dijous 12 de març, les següents activitats municipals:

•    Mercat Setmanal
•    Activitat dels casals d’avis
•    Actes i esdeveniments culturals i esportius durant els pròxims 15 dies
•    Jornades com la dedicada a la Formació professional “Siguem PRO” programada per al dia 17 de març i el Garrotxa Emprèn

Paral·lelament, s’ha modificat la localització inicial del Festival Mini a la Sala Torín per garantir que es redueix l’aforament a un terç de la capacitat del local.

El període de 15 dies de prevenció que pot ser prorrogat

L’Ajuntament d’Olot i el Comitè Municipal d’Emergències farà un seguiment de l’evolució de la situació i anirà informant de noves mesures que es requereixin.

Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament insisteix que se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics d’Olot i comarca estan a punt per activar el protocol davant d’un possible cas de coronavirus.

Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut.

 
Arxivat a