A la Garrotxa hi ha sis persones aïllades pel coronavirus per haver estat en contacte amb malalts

La mesura és preventiva, ja que cap d'elles no ha desenvolupat la infecció ni en té símptomes

Una de les persones aïllades té la parada de fesols de la Plaça Mercat d'Olot.
Una de les persones aïllades té la parada de fesols de la Plaça Mercat d'Olot. | Martí Albesa.
11 de març del 2020
Actualitzat a les 12:08h
A la comarca de la Garrotxa hi ha, que se'n tingui esment per fonts de l'Àrea Bàsica d'Olot, sis casos de persones aïllades en quarantena al seu domicili per haver estat en contacte amb malalts del nou coronavirus Covid-19, per bé que cap d'elles no ha desenvolupat símptomes d'haver contret la malaltia ni se'ls ha detectat el virus.

És el cas, per exemple, de Jordi Fàbrega i la seva dona, propietaris de la parada de fesols de la Plaça Mercat d'Olot, al qual ha entrevistat Ràdio Olot. Des de divendres passat són tancats a casa i expliquen no estan infectats ni tenen símptomes del coronavirus. Únicament fan cas de la mesura de prevenció recomanada ja que fa més d’una setmana van estar en contacte amb un familiar de fora la comarca que sí que ha donat positiu en el virus.

No poden sortir casa i cada dia els truquen des de l’Àrea Bàsica d’Olot –que gestiona la situació del coronavirus a la Garrotxa– per saber com estan i si han desenvolupat algun símptoma, com ara febre, tos o mocs.

El període d’aïllament és de 14 dies, però en Jordi i la seva dona ja n'han passat la meitat sense desenvolupar la malaltia i fent vida normal, així que aquest dissabte, finalment, ja podran sortir de casa i atendre el seu negoci, que és el que més els preocupa ara mateix.

El coronavirus Covid-19, com qualsevol altre virus, pot ser molt virulent, però la seva perillositat rau en la capacitat que pot tenir de desenvolupar antígens en l'organisme, especialment si amb l'ús de fàrmacs no específics i antitèrmics no es permet la resposta immunitària i la producció d'anticossos.

 
Arxivat a