Xafarranxo de neteja de la llera del riu Fluvià a Olot aquest diumenge

L'organitzen Creu Roja Garrotxa i l’ANEGx amb el suport del Consorci SIGMA i l’Ajuntament d’Olot, i una desena d’entitats més

Joan Montserrat, Emili Bassols i Aniol Sellabona durant la presentació de la iniciativa.
Joan Montserrat, Emili Bassols i Aniol Sellabona durant la presentació de la iniciativa. | @olotuit.
NacióGarrotxa
11 de març del 2020
Actualitzat a les 8:10h
La Creu Roja Garrotxa i l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx), amb el suport del Consorci SIGMA i l’Ajuntament d’Olot, han organitzat un xafarranxo de neteja del riu Fluvià al seu pas per Olot aquest pròxim diumenge, 15 de març, que encara és ple de brosses de la gran llevantada de gener, tal com van explicar aquest dimarts, a peu del riu, Emili Bassols, president de Creu Roja Garrotxa, Joan Montserrat de l'Agrupació de Naturalistes i Aniol Sellabona, regidor de Medi Ambient.
 
La jornada arrencarà a les nou del matí a l’esplanada de l’antiga estació de tren d’Olot i s’allargarà fins a la una del migdia. De moment, més d’una desena d’entitats olotines com diverses associacions de barris d’Olot, Esplais de la Garrotxa, Òmnium Cultural, Impulsa, també alguns instituts de secundària i institucions com el Parc Natural, ja s’hi han sumat i s’encarregaran de la neteja d’algun dels 11 trams en què s’ha dividit el riu Fluvià.
 
La voluntat d’aquesta acció és eliminar els plàstics i altres residus de les ribes del riu –des de Codella fins a la Font de Canet– per a millorar l’estat de conservació dels sistemes naturals urbans del riu Fluvià i, alhora, evitar que arribin més residus al mar, tot contribuint, així, a la sensibilització de la ciutadania en la importància de tenir cura del medi.
 
En cada un dels onze trams hi haurà una persona responsable de la coordinació dels voluntaris i s’establiran uns punts de concentració on s’abocaran tots els materials recollits en aquella part de riu. Precisament, amb la idea de no generar més residus, l’organització no facilitarà material per a la recollida, per tant, els voluntaris que vulguin participar-hi hauran de portar els seus propis guants, bosses (reutilitzables), botes d’aigua i tot allò que considerin necessari.
 
Al mateix temps, des de l’organització es demana que els menors d’edat estiguin vigilats pels seus pares o tutors i recorden que cal ser prudents en els moviments i desplaçaments per a evitar caigudes o accidents així com respectar la flora i la fauna del riu durant les tasques de neteja. En cas de pluja ja avancen que s’anul·laria l’acció ambiental.
 
Des de les diverses entitats organitzadores fan una crida a la participació. “Com més serem, més residus podrem recollir i millors seran els resultats. Tothom pot aportar el seu granet de sorra”, asseguren.  
 
Per a tenir més informació  o apuntar-s'hi com a voluntari, només cal posar-se en contacte amb les associacions organitzadores a través de les següents adreces de correu electrònic: laia.vianova@creuroja.org i danrolqui@gmail.com.  



 
Arxivat a