La trobada internacional sobre l'art del caminar tindrà lloc a Girona, Olot i Vic del 7 a l’11 de juliol

Proposa crear un diàleg entre teoria i pràctica, en què caminar esdevé un instrument de connexió territorial i paisatgística, una eina cartogràfica i un format d’expressió creativa

Caminar esdevé un instrument de connexió territorial i paisatgística.
Caminar esdevé un instrument de connexió territorial i paisatgística. | ICS.
NacióGarrotxa
10 de març del 2020
Actualitzat a les 9:34h
L'Observatori del Paisatge de Catalunya convida tothom a presentar comunicacions i propostes per a la trobada internacional sobre l'Art del Caminar i Geografies Relacionals/Walking Art and Relational Geographies, que tindrà lloc a Girona, Olot i Vic del 7 a l’11 de juliol de 2020.

La trobada està organitzada i coordinada per Herman Bashiron Mendolicchio i Clara Garí (Nau Côclea) i també hi col·laboren la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona, Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea, l'Ajuntament d’Olot, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Deriva Mussol, i ACVIC Centre d’Arts Contemporànies.

«Art del Caminar i Geografies Relacionals» proposa crear un diàleg entre teoria i pràctica en què caminar esdevé un instrument de connexió territorial i paisatgística, una eina cartogràfica i un format d’expressió creativa. Punt de debat, d’experiència i de reflexió, «Art del Caminar i Geografies Relacionals» se centrarà sobretot en l’anàlisi de la relació, cada cop més mediatitzada, entre persones i paisatges.

Convocatòries

Les convocatòries estan adreçades a pensadors, agents, artistes, tècnics i creadors relacionats amb el fet de caminar en les vessants creatives, educatives, artístiques i ecoterritorials. Es poden presentar comunicacions teòriques i propostes artístiques (accions, workshops etc.). La llengua oficial de les trobades és l’anglès.

S’acceptaran propostes que tinguin en compte, entre d’altres, un o més dels temes següents:

    •    Caminar com a instrument cartogràfic.
    •    Distàncies i proximitat. Caminar com a mesura de coneixement.
    •    Caminar entre espais urbans i rurals.
    •    Art del Caminar i Paisatges
    •    Art del Caminar i Comunitats.
    •    Mapes, perímetres, límits, fronteres.
    •    Caminar com a exploració artística.
    •    Art del caminar i activació de l’espai públic.
    •    Relacions territorials, ecologies i sostenibilitat.
    •    Caminar com a pràctica col·laborativa.
    •    Performativitat caminant: cossos i geografies.
    •    Psicogeografia i art contemporani.
    •    Art del caminar, educació i pràctiques d’aprenentatge.

Comunicacions

Es preveuen presentacions de 15 minuts. La proposta de comunicació s’ha de fer mitjançant la documentació següent, que cal enviar abans del 20 d’abril de 2020:

— Un resum d’una extensió màxima de 300 paraules.
— Una petita biografia dels autors/autores de la comunicació (màxim 150 paraules).
— Nom, adreça, telèfon i correu-e de la persona de contacte. Pàgina web.

Propostes de creació

Es preveuen diverses propostes, accions i workshops de creació relacionats amb l’art de caminar que tindran lloc durant els dies de la trobada. La proposta de taller o performance s’ha de fer mitjançant la documentació següent, que cal enviar abans del 20 d’abril de 2020:

— Una petita descripció del taller, acció o performance acompanyada d’alguna imatge.
— També, cal indicar la durada de l’activitat, el moment preferible en el dia, l’espai necessari i el nombre màxim de participants.
— Nom, adreça, telèfon i e-mail de la persona de contacte. Pàgina web.

Les comunicacions i les propostes s’han d’enviar a artdelcaminar@gmail.com abans del 20 d’abril. Us faran arribar un missatge de confirmació si el correu s’ha rebut correctament. Si no heu rebut confirmació al cap de 5 dies després d’haver enviat el missatge, si us plau torneu a contactar per correu-e.

El resultat de la selecció, en ambdues categories, serà comunicat per part dels organitzadors via missatge de correu electrònic el dia 31 de maig de 2020.
Arxivat a