Patrimoni cultural i natural

Una exposició virtual mostra el resultat del #SomVallBas

L’Smithsonian Center for Folklife and Heritage l'ha inaugurada recentment en línia

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 10 de març de 2020 a les 08:15 |
Imatge de l'exposició visrtual SomVallBas que ja es pot veure en línia. | @smithsonianfolk.
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Smithsonian Center for Folklife and Heritage ha inaugurat recentment SomVallBas, una exposició virtual que recull els resultats del projecte “Sostenibilitat Cultural a la Vall d’en Bas”, realitzat amb la participació d’un equip de recerca del Departament d’Antropologia Social i Cultural i la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) de patrimoni cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’exposició se centra en la vida tradicional i moderna a la Vall d’en Bas, amb una sèrie d’articles multilingües (anglès i català) que documenten la creativitat i la diversitat cultural de la zona i donen valor als seus artesans i tradicions, per a impulsar el sentit de la solidaritat i la col·laboració. Les històries locals, la gastronomia, les tradicions musicals, els artesans i l’artesania de la Vall es comparteixen així amb públic d'arreu del món.


La mostra és un dels resultats del projecte de recerca que es va iniciar l'any 2019 per a preservar el patrimoni cultural de la Vall d’en Bas. Realitzat per persones de l’àmbit local i, també, per experts en antropologia, història, llengua, arqueologia, música i documentació i arxivística, ha permès identificar les tradicions més estimades per la població i ha desenvolupat estratègies, com l’exposició inaugurada ara, per fer-les vitals, visibles i viables, és a dir, sostenibles.


La documentació de l’exposició passa així a formar part de la col·lecció permanent de la Institució Smithsonian. La col·lecció també s’allotjarà a dos arxius catalans, el comarcal i el de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Participació