Pep Berga envia una lletra al conseller Bargalló per a salvar la línia de P3 que es vol suprimir a Olot

El batlle assenyala que no n'hi ha prou a dir "que no ens agrada i que estem molestos, sinó que cal carregar-nos de raons" amb les dades del padró, tenint en compte que la ciutat l'any 2019 va créixer en 742 habitants

El batlle d'Olot, Pep Berga, durant la compareixença d'aquest matí a l'Ajuntament.
El batlle d'Olot, Pep Berga, durant la compareixença d'aquest matí a l'Ajuntament. | Foto: Xavier Borràs.
05 de març del 2020
Actualitzat a la 13:56h
El batlle d'Olot, Pep Berga, ha tirat pel dret aquest matí des de l'Ajuntament d'Olot i ha anunciat que demà mateix el conseller d'Educació, Josep Bargalló, hi tindrà una lletra seva, "carregada de raons", per a salvar la línia de P3 que el Departament vol suprimir a l'Escola Malagrida, segons la planificació feta ja al mes de novembre passat. El batlle ha precisat que avui mateix la compartirà amb els portaveus dels grups municipals, la direcció i l'AMIPA de l'escola perquè tothom pugui fer-hi aportacions abans de fer-l'hi arribar.

Segons Pep Berga no n'hi ha prou a dir "que no ens agrada i que estem molestos, sinó que cal carregar-nos de raons" amb les dades del padró. De fet, amb les dades a la mà de l'Idescat (Institut d'Estadística de Catalunya), es veu clarament la progressió en el creixement poblacional a la capital de la Garrotxa: dels 27.967 habitants de l'any 2000 s'ha passat, vint anys, després, a 1r de gener de 2019, a 35.228, és a dir, 7.261 persones de més. Aquesta progressió encara és més clara en els darrers anys: 194 habitants el 2016, 292 el 2017 i 742 el 2018.

Tenint en compte que l'any 2018 el Departament d'Educació va fer la mateixa operació de voler tancar una línia de P3 amb les dades de creixement de població de 2016 (194 habitants) és prou clar que enguany, sabent que hi ha hagut un creixement de 2018 a 2019 de 450 persones, o s'hauria d'aplicar el mateix criteri que, l'any 2018 va ser rebatut per l'allau d'inscripcions a l'Escola Malagrida, amb què no va caldre suprimir la línia de P3.

"Esperem que amb aquestes dades a la mà a finals del mes de març atenguin el nostre prec", ha dit el batlle tot donant continuïtat a l'acord unànime del darrer ple municipal, en què es va aprovar una moció de defensa d'aquesta línia pública de P3. Berga també ha destacat que caldria que el Departament també tingués molt en compte la matrícula viva que es produeix a Olot de forma invariable i que tot plegat comportés, també, una rebaixa de la ràtio d'alumnes per aula. El batlle està convençut que, com ja va passar fa dos anys, la preinscricpió "demostrarà aquesta realitat".
 

La concentració en defensa de la línia de P3 ha tingut lloc davant el centre escolar. Foto: Foto: Xavier Borràs.


Tot just fa una setmana el batlle d'Olot va manifestar que li havia "desagradat profundament que el conseller Josep Bargalló no hagi atès la meva trucada", unes declaracions que va fer en el transcurs de la compareixença que va realitzar conjuntament amb tots els portaveus dels grups municipals presents al Consistori. "No truquem els consellers cada dia per qualsevol cosa", va afegir afegir Berga. El batlle ha manifestat que cal convèncer els qui fan la planificació al Departament d'Educació amb arguments, "no amb intimidacions", tot fent referència a les possibles mobilitzacions de la comunitat educativa, com ja va succeir fa tres setmanes.

De fet, el batlle encara espera que el conseller li truqui, per bé que fonts del Departament addueixen que el procediment habitual quan un batlle li truca al conseller és que primer atengui la petició el director general de l'àmbit o el director dels serveis territorials corresponents.

Segons Educació, amb els Serveis Territorials de Girona s'han intercanviat missatges des de fa una setmana, tal com ja va avançar NacióGarrotxa, amb contactes directe del batlle amb el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, i, en el director general de Centres Públics, Josep González Cambray, per bé que la decisió del Departament es manté inamovible.
Arxivat a