El 17 de març Olot celebra la jornada Sigues Pro! FP i Empresa

A partir de les nou del matí s'ha programat activitats, diferenciades per edats, pensades tant per als alumnes que han de triar els seus estudis com per a les famílies que els acompanyen en el procés

La Garrotxa treballa per a fer visibles els estudis de Formació Professional i Ensenyaments Artístics.
La Garrotxa treballa per a fer visibles els estudis de Formació Professional i Ensenyaments Artístics. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
04 de març del 2020
Actualitzat a les 10:02h
La comissió de difusió del Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa, que ha fet ja una desena de trobades per a dissenyar un pla de comunicació encaminat a prestigiar la formació professionalitzadora, ha programat per al pròxim dimarts, 17 de març, de la jornada Sigues Pro! i FP Empresa amb activitats pensades tant per als alumnes que han de triar els seus estudis com per a les famílies que els acompanyen en aquest procés. Així doncs, el programa constarà de dues activitat diferenciades:

A partir de les nou del matí, es farà una activitat adreçada a tot l’alumnat que cursa quart d’ESO en algun dels centres d’Olot. Un total de 521 alumnes participaran a la conferència "Sigues Pro! Encamina el teu futur!", que farà el periodista i gestor d’empreses culturals Jordi Sellas al Teatre Principal. Paral·lelament, a la Sala El Torín tindrà lloc l’activitat "Tastet d’empresa", on gairebé una vintena d’empreses de diferents sectors faran les seves presentacions als alumnes de quart d’ESO amb l’objectiu d’apropar l’empresa als joves i donar a conèixer professions que poden ser atractives i encaixar plenament amb el objectiu professional.

A les set de la tarda, a la Sala El Torín, tindrà lloc la conferència "Quan el futur jove passa per la formació professional", amb Jaume Funes, psicòleg, educador, periodista i expert en l’adolescència. Seguidament es farà la taula rodona "FP i empresa", que comptarà amb David Jané (Volcànic Internet), Giovanni Inturrissi (Zoetis), Eudald Morera (Grup Morera), Jordi Sunyol (Integra), Jordi Vayreda (Jordi Vayreda Projectteam) i Lluís Vilanova (Tavil). La taula serà moderada pel periodista Òscar Cabana. Aquesta activitat està pensada per a les famílies i és oberta a tothom.
 

El cartell de la jornada del 17 de març.


El Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa continua treballant per donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments Artístics i apropar les empreses als joves. Si tenim en compte l’estudi d’inserció laboral dels graduats en algun d’aquests ensenyaments, l’any 2018 només el 6%, es trobava en situació de recerca de feina quan la taxa d’atur juvenil supera el 20%, fet que demostra que aquests estudis són una via molt vàlida d’inserció laboral. A més, a part d’oferir una formació molt pràctica, també obren les portes a la Universitat per a tots aquells que vulguin fer estudis superiors.

Pel que fa al percentatge d’alumnes que trien l’opció de Formació Professional una vegada acabat l’ESO se situa la voltant del 35% mentre que els que trien Batxillerat ronda el 50%. En aquests moments només un 14% de les persones en edat de treballar tenen formació professional (cicles formatius), però en canvi és un perfil molt demandat per les empreses i que tenen dificultats per cobrir. Encara més, un 70% de les empreses declaren que la principal dificultat per a cobrir les seves vacants és la manca de formació i de coneixements necessaris per al lloc de treball.

L’objectiu del Pacte és que aquesta iniciativa tingui continuïtat al llarg dels anys per donar un cop de mà als alumnes i les seves famílies a l’hora de triar el seu futur professional. Tots els integrants del Pacte, centres de formació, empreses, sindicats i associacions aposten clarament pel treball en xarxa per millorar els nivells de formació de la població i l’ocupabilitat en general.

 
Arxivat a