La CUP Olot creu que l'equip de govern de l'Ajuntament no es compromet amb el moviment feminista

Lamenten que la moció en suport a la jornada de lluita del 8 de març, consensuada amb el PSC i ERC, no rebés el suport al ple pel vot contrari de JxCat

Júlia Becerra, acompanyada d'altres cupaires, ha llegit la posició de la CUP olotina.
Júlia Becerra, acompanyada d'altres cupaires, ha llegit la posició de la CUP olotina. | Foto: Xavier Borràs.
04 de març del 2020
Actualitzat a les 8:32h
Mitja dotzena de militats de la CUP Olot han presentat la tarda d'aquest dimarts la seva postura en relació a l'actitud de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot, amb majoria absoluta de Junts per Catalunya, per no haver votat a favor, en el passat ple municipal del 20 de febrer, a la moció en suport a la jornada de lluita del 8 de març vinent, que s'havia consensuat amb el PSC i ERC amb la introducció d'algunes modificacions i esmenes.

Júlia Becerra ha explicat que al al passat ple de l’Ajuntament la CUP va presentar una moció per recolzar la jornada del Dia de la Dona amb la intenció de fer-la  visible i "apostar per un feminisme per a canviar-ho tot". Però, segon la cupaire, "la resposta a la moció va ser una sorpresa ben desagradable: tots els partits de l’oposició hi van votar a favor, però l’equip de govern, que en aquest mandat gaudeix de majoria absoluta, hi va votar en contra. Els arguments que van esgrimir no ens convencen, mostren manca de voluntat i fins i tot, potser de comprensió i empatia".

Tanmateix, des de la CUP Olot entenen que davant un sistema patriarcal que oprimeix, agredeix i assassina les dones, no hi ha excuses que valguin.

De fet, els acords que van presentar no van ser els mateixos que finalment es van aprovar, ja que els dos grups de l’oposició els van contactar per a fer algunes modificacions i esmenes i aconseguir el seu suport. Per a la CUP, aquesta és la manera de treballar: "No vam rebre cap mena de comunicació per part de l’equip de govern per a consensuar els canvis que fossin necessaris per tal d’aprovar una moció que creiem una de les més importants que hem presentat fins a dia d’avui", ha afegit Becerra.
 

Júlia Becerra durant la seva intervenció al local de la CUP Olot. Foto: Xavier Borràs.


Els punts de la moció argumentats

La militant de la CUP ha procedit tot seguit a llegir els vuits punts de la moció argumentant-los en relació amb el vot contrari de JxCat, que va defensar la regidora Imma Muñoz. [Podeu llegir-ho en aquest document.]

En aquest sentit, Júlia Becerra ha manifestat que "ens cal un Ajuntament compromès amb el moviment feminista que sigui un exemple a les empreses de la ciutat, però també que arribi a tots els nivells. Un compromís que ha d'anar més enllà de donar suport, recolzar, estudiar…. s’han d’acabar els condicionals i hem de passar a l’acció. Aquesta era una moció de màxims per intentar aconseguir uns mínims".

Mentre sembla que tots els partits de l’oposició aposten fermament per un Ajuntament compromès a promoure el moviment feminista i donar exemple a tota la ciutadania, "la realitat és que, amb els fets a sobre la taula, el partit del govern no hi creu", ha afegit la cupaire.

El 8M a Olot

Des de la CUP pensen que s’han de desmuntar totes aquelles estructures que sostenen discriminacions diàries i denunciar la vergonya que a data d’avui "encara hi hagi governs municipals incapaços de comprometre’s amb el compliment dels drets de la meitat dels seus ciutadans".

Per a reivindicar, precisament que les dones són ciutadanes de ple dret el dia 8 de març i sempre, animem tothom a sumar-se i participar de les activitats previstes per aquest dia, que coordina 8M Garrotxa, i animen totes les dones i trans a participar dels espais feministes de la comarca, per a teixir i enfortir el moviment feminista de base i lluitar "perquè vergonyes com aquestes no es tornin a repetir més".

A Olot aquest 8 de març hi haurà una manifestació al Firal petit a les 11:30 h i un dinar no mixt a les 14:00 h (venda de tiquets a la pastisseria Cacau fins al 5 de març) amb el lema "Contra el patriarcat, feminisme organitzat".
 

El cartell del 8M a Olot d'enguany. Foto: @8mgarrotxa.





 
Arxivat a