Fotografia

L'Escola d'Art d'Olot acull l'exposició «László Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames»

Del 3 de març al 10 d'abril es podrà visitar aquesta mostra d'un dels artistes més polifacètics i emblemàtics de la Bauhaus, d'on va ser-ne professor junt amb Paul Klee, Wassily Kandinsky o Mies van der Rohe

per NacióGarrotxa , Olot, 3 de març de 2020 a les 11:55 |
Fotograma, amb plata de gelatina, de Moholy-Nagy (1939). | @LMN_Foundation.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de passar per la seu de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, aquest dimarts 3 de març l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot obre al públic l’exposició “László Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames”, que viatja fins a aquesta ciutat de la mà de la Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

La mostra, que es podrà visitar fins al 10 d'abril, presenta una selecció d’un aspecte de l'obra fotogràfica de l'artista László Moholy-Nagy: els fotogrames, és a dir experiments fets sobre plaques de bromur de plata sensibles a la llum que permeten registrar fenòmens lumínics creats mitjançant miralls, lents, etc.


A l’Escola de la Bauhaus s’hi trobaren a principis del segle XX alguns dels artistes més importants del moment. En foren professors Paul Klee, Wassily Kandinsky, Mies van der Rohe o el mateix László Moholy-Nagy, i la influència dels seus ensenyaments en els camps de l’arquitectura, l’urbanisme, la pintura, l’escultura, el disseny industrial o la fotografia ha estat immensa.

László Moholy-Nagy (Bácsborsard, 1895-Chicago, 1946) va ser un pedagog, un artista polifacètic i un dels professors més emblemàtics de la Bauhaus. Va treballar en camps molt diversos, des de la pintura fins al cinema, passant per la fotografia o l'escenografia. La seva activitat com a fotògraf, experimental i transformadora, inclou el que va anomenar fotogrames, és a dir, composicions abstractes creades interposant objectes, filtres o trames entre un focus de llum i un paper sensible. La mostra que es presenta a “La Cova” inclou una cinquantena d’aquests fotogrames.


Aquesta exposició, que s’emmarca dins dels actes de celebració del centenari de la fundació a Weimar de l’Escola de la Bauhaus per part de Walter Gropius, forma part del cicle d’exposicions de fotografia l’Àlbum de l’Arquitecte que promou el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC i que pretén ser una reflexió sobre com la realitat es presenta a la mirada i sobre la validesa de la fotografia per aprofundir en el coneixement i transmetre significats.

 

 

Participació