Cinema

Can Trona estrena aquest divendres «Cachada» dins el cicle Docs del Mes

En aquest film de la realitzadora Marlén Viñayo, es pot seguir la història de cinc venedores ambulants d'El Salvador que trenquen el cicle de violència gràcies al teatre

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 2 de març de 2020 a les 08:35 |
Un fotograma de «Cachada», que s'estrena aquest divendres a la Vall d'en Bas. | @docsbarcelona.
Aquest divendres, 6 de març, Can Trona (Joanetes) estrena a les vuit del vespre, com sempre de franc, Cachada, de la realitzadora lleonesa Marlén Viñayo (1987), actualment fincada a El Salvador, on ha fundat la productora La Jaula Abierta, especialitzada en produccions documentals. De fet, Cachada és el seu primer llargmetratge documental com a directora.

En aquest Doc del Mes, podem veure com el cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa: cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida.A través d’aquest experiment liderat per la professora Egly Larreynaga, aquestes dones –Magaly, Magda, Ruth, Chileno i Wendy–  viuen una transformació profunda que els permetrà descobrir la seva pròpia veu i adonar-se dels efectes que ha provocat en elles i en els seus fills la realitat violenta i masclista que les envolta. A través dels assajos, aquestes dones solteres i treballadores seran conscients que el cicle de la violència es reprodueix amb facilitat en ambients on els fills creixen sense haver paït el dolor del passat.


Després de formar una petita companyia anomenada La Cachada Teatro, accepten el repte de crear una obra professional interpretant-se a si mateixes per explicar les seves històries i experiències vitals. Un procés catàrtic, sincer i alliberador que reflecteix la valentia d’aquestes dones per afrontar el seu passat i els secrets més profunds amb una generositat encoratjadora.
 

 

Participació