Olot engega el pressupost participatiu per als joves d'aquest 2020

El projecte, menat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa, forma part d’un seguit d’accions que tenen l’objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament en el marc de la capital garrotxina com a Ciutat Educadora

28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:15h
Enguany, les màscares manen a l'hora de triar temes per als pressupostos participatius.
Enguany, les màscares manen a l'hora de triar temes per als pressupostos participatius. | @lidealojg.
Un any més arriba el Pressupost Participatiu de Joventut. Aquest projecte, liderat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa forma part d’un seguit d’accions i activitats que tenen l’objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament dins el marc d’Olot, Ciutat Educadora. La iniciativa ha estt detallada en seu municipal per la regidora d’Educació i Joventut, Mariona Camps, el tècnic de l’Institut Municipal d'Educacuió (IME), Josep Reixach, i Marta Vila, tècnica de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Des de l’Ideal-OJG s’anima a tots els joves de 12 a 29 anys a presentar propostes per tal d’invertir 10.000 euros del pressupost de Joventut de l’Ajuntament d’Olot en activitats escollides, proposades i gestionades pels mateixos joves.

Tal i com ja es fa des de fa 2 anys es proposen dues franges d’edat. Per una banda, es destinaran 5.000 euros a tots els projectes que presentin joves de 12 a 16 anys i uns altres 5.000 euros per a les propostes presentades per joves de 17 a 29 anys. En la primera franja d'edats, segons Marta Vila, els interessos es mouen a l'entorn del lleure i els esports a través dels grups d'amics; i, en la segona franja, els interessos i les necessitats s'enfoquen en la salut, la cultura i les qüestions socials, vehiculades a través d'entitats i col·lectius.

"Volem joves implicats i compromesos que se sentin part de la ciutat", ha manifestat la regidora Mariona Camps, ja que aquests pressupostos, en gran mesura, marquen la línia d'actuació en política de joventut al municipi.

Els joves tenen temps fins al dia 6 de març per presentar les activitats. Ho poden fer presencialment a l’Ideal-OJG, a l’I-Punt o bé a través d’internet. Els projectes que es presenten poden tenir un cost màxim de 1.200 eur (IVA inclòs) i poden arribar a presentar-se fins una vintena de propostes, que eixugaran un 10% del pressupost dedicat a Joventut, tot i que s'hi dedica molts altres recursos de forma transversal des d'altres regidories municipals.

Els projectes que tiraran endavant s’escolliran en dues assembles que es celebraran el dies 13 i 20 de març. La primera data per als joves de 17 a 29 anys i la segona per als de 12 a 16 anys.
 

Mariona Camps i Marta Vila durant la presentació de la iniciativa. Foto: Martí Albesa.


A partir de l’elecció, els joves que hagin presentat les propostes escollides seran els encarregats de gestionar i organitzar l’activitat amb el suport de l’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG, de Garrotxa Jove i de l’IME.

Tant una assemblea com l’altra constaran de dues votacions; la individual que donarà un màxim de 5 punts als projectes més desitjats i la votació grupal que després d’un debat, en petit grup, es podrà valorar amb un màxim de 25 punts. D’aquesta manera es vol potenciar la discussió i el debat entre joves d’edats properes per prendre la decisió més enllà de les preferències personals.

L’experiència fins al moment és molt bona i amb les tres edicions anteriors els joves ja han organitzat més de 20 projectes molt interessants i que han tingut molt de ressò i èxit.

A partir d’avui mateix els joves poden consultar les bases per presentar propostes entrant al blog del Pressupost Participatiu jove.
 

Cartell de promoció del pressupost participatiu per als joves. Foto: @lidealojg.



 
Arxivat a