El Consell dels Infants de Mieres presenta les propostes al ple municipal

El Consistori haurà de validar, pressupostar i retornar resposta sobre la viabilitat d'una trentena de propostes ben diferents

El Consell dels Infants de Mieres ja fa tres anys que funciona.
El Consell dels Infants de Mieres ja fa tres anys que funciona. | AJMieres.
NacióGarrotxa
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 7:59h
Aquesta setmana el Consell dels Infants de Mieres ha presentat les seves propostes per al 2020 al ple municipal. El Consell és una de les experiències de participació infantil de la Garrotxa amb infants de 1r a 6è de primària. Aquest fet no és massa habitual i, per tant, és una de les característiques que el fan especial. Aquest espai fa 3 anys que funciona al municipi i fins ara ha portat endavant diferents propostes de caires ben divers.

Si bé el 2017 les propostes van girar entorn tallers de manualitats i de fusteria, o una sortida al cinema, durant el 2018 ja es va vincular més amb el poble amb el disseny d’un espai verd que un veí va cedir en custòdia a l’Ajuntament. El disseny no només va incloure el que proposaven posar-hi, sinó la construcció per part dels mateixos infants d’alguns elements com ara caixes niu, menjadores per a ocells o plantació d’arbres fruiters i plantes aromàtiques. La participació de les famílies en aquest projecte també va ser present.

El 2019 el projecte va ser sobre el voluntariat i les persones refugiades. El Consell dels Infants de Mieres va fer-se samarretes amb missatges de sensibilització d’aquesta temàtica i fins i tot va fer un donatiu a una entitat de voluntariat que porta a terme el recapte d’aliments a la Garrotxa o una matinal de futbol.

Aquest 2020 s'han presentat una trentena de propostes ben diferents que el consistori haurà de validar, pressupostar i retornar resposta al Consell dels Infants sobre si són viables o no. Per a aquestes propostes cada any l’Ajuntament destina 1.000€ del pressupost municipal per manera que el Consell decideixi on els vol invertir. Han de ser propostes que, si és possible, no siguin exclusives per als infants, sinó que tinguin en compte tota la comunitat del poble, que també hi pot participar.

El proper mes de març els infants coneixeran les propostes que siguin viables i, en cas que sigui necessari, es farà el procés de votació per acabar de decidir quina o quines es porten a terme durant aquest 2020.