variant

Salvem les Valls recull 600 al·legacions contra el projecte de variant de les Preses

L'entitat ecologista les ha lliurades amb una bicicletada fins a la delegació del Govern a Girona ja que considera que cal replantejar "el pla de mobilitat comarcal" i cercar opcions per a fer front a "l'emergència climàtica"

per Xavier Borràs , Olot, 26 de febrer de 2020 a les 13:32 |
La bicicletada per a lliurar les al·legacions a Girona ha sortir de Sant Esteve d'en Bas. | @les_valls.
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salvem les Valls ha recollit 600 al·legacions contra l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la futura variant de les Preses, la nova via que serviria d'unió entre Vic i Olot un cop passats els túnels de Bracons quan arriben a la Garrotxa.

Des de la plataforma ecologista consideren que cal retirar el projecte i replantejar "el pla de mobilitat comarcal". També sostenen que és necessari buscar opcions més sostenibles per fer front a l'escenari "d'emergència climàtica" i reduir el volum de trànsit en aquesta zona.


És per això que aquest dimecres al matí han organitzat una bicicletada "simbòlica", en la qual diversos membres de l'entitatat han pedalat des de Sant Esteve d'en Bas, a la Vall d'en Bas, fins a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona per a presentar les signatures.

Des de Salvem les Valls consideren que l'aplega d'aquestes 600 al·legacions és un èxit, sobretot per la gent que ha vist clar "que aquest model de desenvolupament i de mobilitat ja no té més recorregut i que cal un canvi envers la prudència i la responsabilitat".

 

El moment de lliurar les al·legacions a la delegació del Govern a Girona. Foto: @les_valls.


"La variant de les Preses és més del mateix", diuen els ecologistes, i per això des de Salvem les Valls saluden aquesta nova consciència "que vol preservar i protegir allò que és fonamental per la vida, que no son les carreteres i els cotxes, si no les terres de conreu i un medi ambient sa i habitable".


Aquesta mobilització, però, no pretén només dir no. Volen fer propostes que siguin viables per a tothom, que responguin a les necessitats i urgències del moment. "La salut de les persones i l’emergència climàtica han de ser una prioritat.  Podem viure millor amb menys impacte sobre el nostre entorn i garantir un futur digne i sa per les futures generacions", conclouen els ecologistes.

 

Participació