Dissabte es presenta a Olot el supermercat cooperatiu de la Garrotxa

Amb l'objectiu d'obrir-lo la tardor d'enguany, el Núria Social acollirà aquest projecte comarcal, que vol impulsar la transformació social a través de l’alimentació agroecològica

Una de les trobades al Núria Social d'Olot.
Una de les trobades al Núria Social d'Olot. | @economatgarrotxa.
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:39h
El supermercat cooperatiu de la Garrotxa té el propòsit de ser un espai de trobada cooperatiu per a impulsar la transformació social a través de l'alimentació agroecològica a la comarca. Tot plegat es presentarà al Nüria Social d'Olot aquest dissabte, 29 de febrer, des de dos quarts d'onze del matí i fins a dos quarts de dues de migdia.

Amb aquest programa:

- 10:00 Benvinguda i activitat per despertar l'esperit crític
"Qui omple els prestatges?" amb la clown Julieta, senyora Remolatxa!
- 10:45 Presentació del projecte amb el Grup Motor.
- 11:00 Descoberta dels vincles d'implicació amb totes vosaltres.
- 12:00 Cocreació del nom del supermercat cooperatiu.
- 13:00 Espectacle de clown per a totes les edats amb en Massa Tip i pica pica.

El projecte que neix sota els principis de justícia social, transparència, respecte pel medi ambient i la comunitat. I treballa amb els següents eixos estratègics:

    •    Divulgació i dinamització del projecte per a promoure la transició agroecològica.
    •    Potenciar i crear sinergies amb productors amb criteris agroecològics.
    •    Posar a l'abast els productes obtinguts amb criteris agroecològics al màxim de consumidors.
    •    Enxarxament amb projectes afins per a fer incidència política.
    •    Facilitar processos de governança participativa i cohesió social, internament i externa.

Trobareu tota la informació del projecte en aquest web.
 

Cartell de la presentació del supermercat cooperatiu de la Garrotxa. Foto: @economatgarrotxa.


Objectiu: tardor de 2020

L'objectiu és obrir el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa durant la tardor d'enguany com a botiga de consum conscient on fer la compra sota criteris exigents, garantits per la pròpia cooperativa amb màxim respecte per al planeta i de justícia social; un espai obert a totes les persones que vulguin participar-hi decidint què i com volen que sigui.

Ja fa temps que diversos agents de la comarca treballen per a crear un supermercat cooperatiu al Barri Vell d'Olot: un espai de consum agroecològic i solidari, que faciliti l’accés a productes sans, ecològics i de proximitat a un preu just, a la vegada que contribueixi a fer viables els petits projectes de producció i transformació agroecològics i enforteixi les actuals iniciatives de grups de consum.

La història comença a la taula rodona «Consum conscient i agroecològic, quines opcions tenim?», celebrada en l’Aplec Tek del 22 de juny de 2018, on va sortir la idea d’explorar la possibilitat de crear un economat a la Garrotxa. Estirant aquest fil, el passat d’octubre de 2018 es va celebrar una primera jornada organitzada per l’ANEGx, el Núria Social, la Xarxa de grups de consum de la Garrotxa i amb la col·laboració d’altres entitats: «Un economat a la Garrotxa? Passi del documental Food Coop i debat». La jornada va tenir molt èxit, amb la participació de més de 70 persones.
 
Arran d'aquesta trobada es va crear un grup motriu, format per unes deu persones, que treballen per manera que el supermercat cooperatiu de la Garrotxa sigui una realitat la tardor del 2020.
 
En el marc del Cercle Garrotxa Ripollès, es dóna continuïtat al debat iniciat i s'acompanya les persones que volen crear aquest futur economat, tenint en compte les necessitats de diversos col·lectius i les oportunitats que ofereix el territori.

 
Arxivat a