Els equipaments escènics i musicals de les comarques gironines acorden el pla d'actuació 2020

El Departament de Cultura impulsarà estudis de públics i formació per a professionals dels equipaments municipals

Un moment de la reunió de la xarxa de cooperació territorial gironina.
Un moment de la reunió de la xarxa de cooperació territorial gironina. | @gencat.
NacióGirona
25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:14h
El passat dijous, 20 de febrer, es va celebrar la reunió de la xarxa de cooperació territorial del equipaments escènics i musicals de Girona. Durant la trobada, es va fer un balanç positiu del 2019 i es van discutir les línies d’actuació del 2020.

Una d’aquestes línies promou l’impuls d’un estudi de públics dels equipaments escènics i musicals de les comarques gironines.

A petició dels integrants de la xarxa, el Departament de Cultura elaborarà models marc de contractació i licitació i de convenis de residències en l’àmbit de les arts escèniques i musicals.

També es va arribar a un consens per a reunir les persones responsables de la programació municipal amb l’objectiu de coordinar i compartir les programacions de teatre escolar i familiar.

A més de la de Girona les xarxes de cooperació territorial dels equipaments escènics i musicals de Lleida i Tarragona també  s’han reunit aquest mes de febrer per a elaborar el pla d’actuacions 2020 i les línies estratègiques de cadascuna de les xarxes.

Els eixos prioritaris de totes tres xarxes coincideixen a impulsar els estudis de públics i la formació en aquest àmbit, així com la coordinació de les programacions d’arts escèniques i música en horari escolar.  

La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques promou aquestes trobades per a donar compliment al Decret del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) amb l’objectiu d’articular la cooperació dels equipaments d’un mateix territori.