La Mobile Week Olot acosta innovació, tecnologia i transformació digital als ciutadans

‘Gaudir d’un entorn inclusiu’ és el projecte guanyador del concurs Innova’t de la Fundació Hospital d’Olot, que ha comptat amb la conferència de la periodista Xantal Llavina com a cloenda dels tres dies d'activitats

La robòtica també ha estat present a l'Hospital d'Olot durant la Mobile Week.
La robòtica també ha estat present a l'Hospital d'Olot durant la Mobile Week. | @olotuit.
NacióGarrotxa
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:23h
Tecnologia, innovació i transformació digital per a la ciutadania. Això és el que s’ha viscut a Olot durant la Mobile Week 2020 que ha aplegat centenars de persones en la desena d'activitats, tallers pràctics, xerrades i conferències gratuïtes i obertes a tota la ciutadania que s’han portat a terme durant aquests passats tres dies.

La cita tecnològica va arrencar el passat dimarts dia 18 de febrer amb la conferència inaugural de l’expert, professor i consultor en emprenedoria Xavier Marcet. Una xerrada que va aplegar una cinquantena de persones a la sala El Torín de la capital de La Garrotxa. L’acte va comptar amb la presència de la Directora General de Societat Digital, Joana Barbany, i va permetre aprofundir en les eines digitals actuals més eficients així com les propostes més innovadores per donar resposta ràpida i àgil als canvis tecnològics actuals.

El segon dia de la Mobile Week Olot va arrencar amb força. A primera hora del matí, un centenar d’alumnes de l’escola Malagrida i el Cor de Maria van poder participar en dues de les activitats principals d’aquesta cita tecnològica. Per torns, els estudiants van poder recórrer la gimcana virtual pel centre de la ciutat creada pels alumnes de quart de primària de l’escola Sant Roc i, al mateix temps, resoldre reptes matemàtics tot dibuixant formes geomètriques amb el robot artista Artie. Una activitat  realitzada per Innova Didàctic.

Posteriorment, el big data i les noves fórmules de digitalització del comerç van agafar el relleu amb la conferència a càrrec del CEO d’Ayonow, Aleix Lagares, a la sala d’actes de DinàmiG. La trobada, que va aplegar una vintena de comerciants de la ciutat, va ser un bon punt de trobada per donar a conèixer les vies per optimitzar, dinamitzar digitalment i fidelitzar els clients dels comerços locals olotins.

Un 7,3 per als comerços d'Olot

Paral·lelament, la regidora d’Empresa, Comerç i Turisme, Gemma Canalias, va donar a conèixer part dels resultats de l’últim estudi portat a terme per DinàmiG del qual es desprèn la bona valoració que en fan els ciutadans dels comerços de la ciutat. “Els veïns i veïnes puntuen amb un 7,3 l’oferta comercial d’Olot. Tot i que la venda per internet va augmentant, l’atenció personalitzada i el tracte pròxim són dos dels elements que més valoren”, va detallar Canalias.

L’estudi, basat en unes 700 enquestes realitzades als veïns d’Olot, també ha permès detectar que una gran majoria de ciutadans, més del 80% dels enquestats,  adquireixen productes d’alimentació i serveis als negocis locals de forma periòdica i que el fet d’anar a comprar és vist com una activitat d’oci, sobretot entre els més joves.

Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools, també va participar en els actes de la Mobile Week. Durant la seva conferència, va aportar consells per desxifrar el funcionament dels comptadors intel·ligents per tal d’optimitzar la potència contractada i estalviar el possible en la factura de la llum.
 
Les activitats del segon dia d’aquesta gran cita tecnològica van finalitzar amb la taula rodona ‘Una gran oportunitat i 4 grans reptes’. La sala d’actes de l’Arxiu Comarcal va acollir el debat que va tenir com a ponents la subdirectora d’Inclusió Educativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Imma Reguant, Martí Jofre de Startup Pildo Labs, Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables i el CEO de l’empresa Zoetis, Giovanni Inturrisi.

La mobilitat, la sostenibilitat, la competitivitat i l’educació van ser les temàtiques de la taula rodona. Conceptes que van sorgir de l’enquesta que es va fer a la ciutadania per detectar les inquietuds actuals dels veïns d’Olot i de La Garrotxa i en la qual van participar 277 persones. L’activitat però, tindrà recorregut durant deu anys, ja que part de les inquietuds detectades es van guardar en una càpsula del temps que s’obrirà el 2030 i que s’entregarà a l’Arxiu Comarcal.
 

El lliurament de premis després de la conferència de la periodista Xantal Llavina ha estat l’últim acte de la Mobile Week. Foto: @olotuit.


La periodista Xantal Llavina a l'Hospital d'Olot

D’altra banda, aquest dijous –el tercer i últim dia de la Mobile Week Olot– ha aplegat desenes de persones i escolars amb els tallers pràctics de robòtica, intel·ligència artificial, impressió 3D d’aliments i la conferència de Rosalia Alonso sobre teleassistència que s’ha portat a terme a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Per últim, la periodista Xantal Llavina ha estat l’encarregada de posar el punt final a la Mobile Week Olot 2020 entregant els guardons de l’inèdit concurs Innova’t de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Els guardons, que han sorgit vinculats amb la Mobile Week Olot, tindran continuïtat anual i volen ser un referent per poder premiar els professionals del centre que aportin les millors idees en matèria d’innovació, creativitat aplicada a la salut digital, la qualitat assistencial i l’entorn.

Dels 7 projectes presentats en aquesta primera edició, ‘Gaudir d’un entorn inclusiu’ dins de la categoria ‘Salut i entorn’ s’ha emportat aquest premi que consisteix a desenvolupar i aplicar el projecte. Realitzat per l’equip de rehabilitació de la Fundació, el projecte guanyador proposa definir i adaptar itineraris al voltant de l’Hospital d’Olot per incloure i integrar aquests exteriors amb l’objectiu de millorar la qualitat de la vida de les persones i fomentar l’activitat física.

 
Arxivat a