Un centenar d’escolars participen aquest dimecres al Mobile Week Olot

La programació es concentra avui a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

Els escolars han gaudit de les activitats del Mobile Week Olot  la Sala El Torín.
Els escolars han gaudit de les activitats del Mobile Week Olot la Sala El Torín. | @olotuit.
NacióGarrotxa
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 21 de febrer a les 9:03h
Els escolars d’Olot han estat els protagonistes de la Mobile Week aquest dimecres. Un centenar d’alumnes –entre l’escola Malagrida i Cor de Maria– han participat de les dues activitats que han tingut lloc a la Sala El Torín. D’una banda, una gimcana virtual pel centre de  la ciutat organitzada pels alumnes de quart de primària de l’escola de Sant Roc, de l’altra, la proposta, realitzada per Innova Didàctic, que ha consistit a resoldre reptes matemàtics amb l’Artie.

Xavier Marcet ha obert aquest dimarts la Mobile Week Olot 2020 que, després de les activitats d’aquest dimecres, ha continua amb tres actes a la tarda. La xerrada “Noves experiències digitals per un comerç local més competitiu”, a càrrec del CEO d’Ayonow, Aleix Lagares a la sala d’actes de DinàmiG, i “Com estalviar en la factura de la llum”, de Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools.

Una altra de les propostes d’aquesta tarda ha estat la taula rodona ‘Una gran oportunitat i 4 grans reptes’. Imma Reguant, subdirectora d’Inclusió Educativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Martí Jofre de Startup Pildo Labs, Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables i Giovanni Inturrisi, CEO de Zoetis han estat els ponents de la una iniciativa que h girat entorn les oportunitats, reptes i preocupacions de la ciutadania. 277 persones han respost l’enquesta que ha servit de base per a iniciar el debat a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal.

Avui, dijous, tercer dia de la Mobile Week Olot, l’activitat es traslladarà a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. De les 10 a les 19 h a l’entrada a l’Hospital hi haurà tallers pràctics de robòtica, d’intel·ligència artificial, d’impressió 3D d’aliments o de continguts audiovisuals en format 360º, que poden millorar la vida de les persones. A més, petits i grans podran conèixer el robot Pepper!. A les 12h, la delegada territorial de Tunstall Televida, Rosalia Alonso, pronunciarà la xerrada “La tecnologia al servei de les persones”.

Per últim, la periodista Xantal Llavina serà l’encarregada de posar el punt final a la Mobile Week Olot 2020 (a les 19.30h a l’Hospital). L’acte de clausura del Mobile també serà el moment del lliurament dels guardons de l’inèdit concurs Innova’t de la Fundació Hospital d’Olot, que premia els professionals del centre que han aportat les millors idees o projectes en matèria d’innovació, creativitat aplicada a la salut digital, la qualitat assistencial i l’entorn.

 
Arxivat a