El PSC d'Olot vol que es convoqui la Junta de Seguretat Local per l'augment de robatoris

En un prec que presentarà al ple de l'Ajuntament d'aquest dijous, argumenta que les infraccions per robatoris i altres delictes han augmentat a Olot un 2,51 % en el darrer trimestre de l’any 2019

Uns lladres van encastar un cotxe en un banc de Sant Jaume de Llierca la passada setmana.
Uns lladres van encastar un cotxe en un banc de Sant Jaume de Llierca la passada setmana. | ACN.
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:29h
El PSC d'Olot presentarà al ple municipal d'aquest dijous, 20 de febrer, un prec perquè el batlle, Pep Berga –qui en té la potestat–, convoqui "amb una certa celeritat" la Junta de Seguretat Local per a fer front als temes relacionats amb la seguretat de la ciutat, coordinar polítiques de prevenció de robatoris i sobretot coordinar les actuacions de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de la societat civil.

Els socialistes olotins argumenten que segons les dades del Ministerio del Interior les infraccions per robatoris i altres delictes han augmentat a la ciutat un 2,51 % en el darrer trimestre de l’any 2019 en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Segons aquestes mateixes dades, la criminalitat a Olot augmenta any rere any.

En els darrers dies i setmanes, certament, s’han produït episodis de robatoris a Olot, especialment en comerços, en cases particulars, en cotxes, etc., que han afectat alguns barris de la ciutat. També, en els darrers dies s’han produït intens de robatoris es caixers automàtics de la comarca: a Besalú, Tortellà o Sant Jaume de Llierca.

"Es evident –afirmen des del PSC d'Olot– que s’ha creat un clima d’intranquil·litat entre la població i cal que l’Ajuntament cerqui solucions per a resoldre els temes de seguretat.

De fet, en els carrers cinc anys únicament s’ha convocat dues Juntes Locals de Seguretat: l’estiu de 2016 –presidida pel conseller Jordi Jané (que va tractar bàsicament dels accidents mortals que s’havien produït a la ciutat)– i una altra l’estiu de 2018, presidida pel conseller Buch, que va tractar de les estafes fetes per Internet.

El PSC d'Olot ja va demanar el març de l'any passat que es convoqués la Junta de Seguretat Local davant una onada de robatoris que s'havia produït a la ciutat a principis de 2019.

20162