La Vall de Núria serà escenari el 29 de març de la primera prova solidària Oncoesquimo

La Fundació Oncolliga Girona i la Unió Excursionista de Vic impulsen aquesta 1a cursa solidària d'esquí de muntanya per a recaptar fons per als malalts de càncer de les comarques gironines i d'Osona

Els esquiadors passaran pels cim del Puigmal, el pic de Finestrelles i el pic de la Fossa del Gegant.
Els esquiadors passaran pels cim del Puigmal, el pic de Finestrelles i el pic de la Fossa del Gegant. | @OncolligaGi.
NacióGirona
18 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:34h
L'Oncoesquimo és una cursa d'esquí de muntanya que té com a objectiu recaptar fons per ajudar als malalts de càncer de les comarques gironines i d'Osona a través de les entitats Fundació Oncolliga Girona i Osona contra el Càncer.

Es tracta d'una cursa de muntanya per equips d’entre dos i quatre membres, en la qual els participants hauran de completar un exigent recorregut de 26 km i 2.700 metres de desnivell acumulat.

La cursa es caracteritza per seguir la filosofia de la prova mare, l'Oncotrail –prova de trail running que organitza a Palafurgell l'Oncolliga Girona- en la qual els participants han de fer aportació d'un donatiu que es destina íntegrament als serveis d’atenció als malalts de càncer i els seus familiars.

En el cas d'Oncoesquimo, el donatiu mínim és de 250 euros en el cas dels equips de dos, de 375 euros per als de 3 i de 500 per als equips de quatre.

El 29 de març més de cent esquiadors prendran la sortida a les 9.00 del matí seguint el programa establert pels directors de la prova: Lluís Comet, Roger Molist i Ton Massagué.

Durant la jornada hauran de completar tres bucles que els portaran al cim del Puigmal (2.913m) en la primera volta, el Pic de Finestrelles (2.826m) en la segona volta, i al Pic de la Fossa del Gegant (2.807m) en la darrera volta.
 

L'Oncoesquimo pujarà tres cims de més de 2.800 metres. Foto: @OncolligaGi.


Inscripcions a bon ritme

Les inscripcions de la prova ja estan obertes i avancen a bon ritme. Els organitzadors es mostren positius i esperençats i esperen complir l'objectiu dels 2.500€ íntegres per a  la millora de la qualitat de vida dels malalts de càncer.

Unint esforços contra el càncer

La Fundació Oncolliga de Girona treballa per ajudar als malalts de càncer i la seva familia. Acumula una llarga trajectòrita organitzant proves solidàries. Entre els seus actes destaquen l'Oncotrail, la prova de trail running que en la seva última edició, l’octubre passat, va convocar a Palafurgell un total de 2.000 participants (270 equips). La prova, de 100 quilòmetres, ha recaptat en els seus 7 anys de vida un total de 1.200.000€.

En aquesta ocasió, la Fundació Oncolliga de Girona uneix esforços amb la Unió Excursionista de Vic per portar a la Vall de Núria aquesta nova prova solidària, que espera recaptar un import superior als 2.500€ que es destinarà a parts iguals a la Fundació Oncolliga Girona i a Osona Contra el Càncer.

Més informació i inscripcions a www.oncoesquimo.cat
Arxivat a