El Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa estrena el videoclip «Amics de Plastilina»

És la manera que han trobat per lluitar contra l'assetjament escolar ("bullying"), que es va presentar aquest divendres a Olot

Una imatge de la presentació de la cançó i el videoclip a la Sala El Torín d'Olot.
Una imatge de la presentació de la cançó i el videoclip a la Sala El Torín d'Olot. | CR Garrotxa.
NacióGarrotxa
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:46h

El Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa han passat el 2019 ple de reflexions, converses, confessions entorn de tot allò que passa a les aules dels instituts, i van arribar a la conclusió que havien de fer alguna cosa. Aquesta "cosa" va acabar sent una cançó i més tard un videoclip, que tot just han presentat aquest divendres a la Sala El Torín d'Olot: Amics de Platilina. Amb aquest treball volen enviar un missatge clar: "No estàs sol!".

El Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa ha creat aquesta cançó i videoclip per dir no al bullying, una problemàtica que és molt present a les aules. A mitjan 2019 el grup va tenir la necessitat de cercar la manera de participar en aquesta lluita, ja que alguns d’ells havien patit o havien vist el bullying a les seves aules. De fet, si mirem les dades, més del 50% dels joves de Catalunya expressa haver estat implicat en casos d’assetjament escolar i reconeixen que és la principal preocupació dels joves als instituts.  

Després d’un treball intrínsec del grup es va decidir fer una cançó per a arribar a nivell emocional al màxim nombre d’infants, joves i adults. Una de les participants va liderar el procés de creació de la lletra i la melodia, que van posar per títol ‘Amics de Plastilina’. El grup es va veure immers en el procés de creació, enrgeistrament i, més tard, coordinació de l’equip de gravació del videoclip de la cançó.

A part de la implicació dels joves, en els arranjaments i producció musical també ha estat clau la col·laboració de músics com Dani López o Marc Usano. Igualment, la col·laboració dels alumnes de l’Escola Pla de Dalt d'Olot, que van obrir les portes al grup de joves per a poder realitzar el videoclip.

El resultat final es va poder veure el passat divendres 14 de febrer amb la Sala El Torín d’Olot plena de gom a gom amb un lema clar: "No esteu sols!".