L'Agència de Residus atorga 230.480 euros a tres empreses de la Garrotxa

Per a projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials

LC Paper, de Beuda, és una de les empreses afavorides amb aquests ajuts.
LC Paper, de Beuda, és una de les empreses afavorides amb aquests ajuts. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:54h
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar més de tres milions d’euros (3.203.749,55 euros) en ajuts a 55 empreses que desenvoluparan projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. D'aquests, 230.480 euros són per a tres empreses de la Garrotxa: LC Paper, de Beuda (100.000 €); Resines Olot, de les Preses (79.480 €); i, Pagès Valentí, de Sant Jaume de Llierca (51.000 €).  

Per obtenir aquests ajuts, les empreses no només han d’efectuar la inversió sinó que han de complir amb els objectius de prevenció, preparació per a la reutilització o reciclatge de residus industrials que s’han proposat i amb els requisits de la convocatòria.

La iniciativa s’inscriu en el marc de les convocatòries de subvencions de l’ARC publicades l’any 2019. En concret, en la corresponent a les subvencions per a executar projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. Aquesta convocatòria té l'objectiu de fomentar actuacions per millorar el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus. Tot i que inicialment es va dotar amb un milió d’euros, el pressupost es va ampliar després fins als 3,3 milions.
 
Les empreses o agrupacions d’empreses que s’hi van presentar tenen, tal com s’establia als requisits de la convocatòria, establiment operatiu a Catalunya. En total s’atorguen ajuts a 55 empreses, de les quals 32 pertanyen a l’àmbit metropolità de Barcelona, amb predomini de les comarques del Vallès i del Baix Llobregat; vuit, a les comarques centrals; sis, a les comarques de Girona; quatre, a les de Lleida i l’Alt Pirineu; i dues, al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
 
Els projectes subvencionats s’adrecen a diferents processos, des de la prevenció en el mateix procés productiu, a la preparació per a la reutilització i reciclatge de residus, la modificació de processos per poder admetre materials reciclats com a matèria primera del procés, projectes d'R+D per a la prevenció de residus i pel reciclatge en origen dels residus industrials, el disseny i la implantació de tecnologies més netes en els processos de fabricació, fins als projectes d’R+D de disseny de prototips i projectes pilot o assajos experimentals per a la millora dels processos productius i projectes d’R+D en els processos de fabricació per substituir matèries primeres amb residus i/o materials reciclats.
 
Com a exemple, entre els projectes subvencionats n’hi ha un d’una empresa d’arts gràfiques per a la reducció d'envasos que han quedat contaminats per residus de tinta, o d’altres per a la reducció del residu de paper mitjançant l'optimització de separació i premsat, una nova metodologia per reduir residus en l'operació de tall de xapa o una actuació per disminuir residus de circuits amb automatització d’una línia de fotoimpressió.
 
 
Arxivat a