La xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa es presenta a Olot

Amb un concert al Núria Social aquest dissabte, s'ha fet públic aquest projecte d'ajuda als joves estrangers majors d'edat que no tenen suports familiars a la comarca

per NacióGarrotxa, Olot | 17 de febrer de 2020 a les 10:23 |
Un moment del concert de dissabte al Núria Social d'Olot. | @xaagarrotxa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, 15 de febrer, a les sis de la tarda, al Núria Social d'Olot s'ha presentat oficialment i de forma pública –amb un concert obert a tothom que ha aplegat més de 200 persones–, un projecte que ja porta més de sis mesos de camí: la xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa.

La xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa neix de la necessitat de donar resposta com a societat civil organitzada en l’acollida de tots els joves estrangers que arriben sols a Catalunya. Aquells que són menors entren dins el sistema de tutela de la Generalitat a mans de la DGAIA. Aquest any gran part dels joves tutelats i que actualment viuen en centres fan la majoria d’edat i la DGAIA ja ha informat que tan sols podrà garantir recursos post 18 anys per al 30% d’ells, deixant al carrer al 70% restant. Però. també hi ha aquells que tenen 18 anys més un dia, que passen a ser un migrant més sense cap suport de les institucions, obligats a viure sense permís de residència i, per tant, sense permís de treball.


La xarxa és un espai col·lectiu format per joves i societat civil, un espai de base, assembleari, de cures i suport mutu. Actualment se centren a conèixer-se, crear vincles i construir un espai conjuntament. A més estan donant resposta al problemes s'habitatge que tenen alguns dels joves quan se’ls fa fora dels centres, tot cercant cases d’acollida per a poder garantir que cap jove no es vegi obligat a viure el carrer.

De moment ja han acollit 5 joves que en diferents cases i des de la xarxa en fem seguiment i intentem acompanyar tant a les persones i famílies que han obert casa seva, com també als joves que hi resideixen.


El concert al Núria Social ha comptat amb la música d’en Jeebli (rap social d’un marroquí resident a Catalunya) i de la Jud Jou i en Marc Jené (música d’autor i reagge).

Si voleu saber més de la xarxa autònoma d’acollida connecteu-los a xaagarrotxa@gmail.com.

 

 

Participació