S'obre la convocatòria per a formar part del millor públic del Sismògraf 2020

Els escollits veuran els principals espectacles del festival acompanyats d’experts que els donaran totes les claus de lectura

Els triats com a Millor Públic del Festival Sismògraf hauran de tenir tenir disponibilitat plena els dies 24, 25 i 26 d’abril.
Els triats com a Millor Públic del Festival Sismògraf hauran de tenir tenir disponibilitat plena els dies 24, 25 i 26 d’abril. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:50h
Tot just avui, dijous 13 de febrer, s'ha obert la convocatòria per a formar part de la cinquena edició del Millor Públic del Festival Sismògraf, que enguany arriba a Olot per Sant Jordi. Els triats veuran els principals espectacles del festival, acompanyats d’experts que els donaran totes les claus de lectura.

El coreògraf i ballarí Toni Jodar, la periodista especialitzada en dansa Bàrbara Raubert, el periodista, dramaturg i teòric de la dansa Jordi Ribot Thunnissen i la gestora cultural Beatriu Daniel seran els guies d’aquesta nova edició, en què, plegats, descobriran formats, llenguatges, gèneres i estils de dansa.

Es tracta d’un acompanyament pensat per al públic del Sismògraf que vol gaudir més del festival, persones curioses i atentes per descobrir nous coreògrafs i expressions contemporànies.
.
Al llarg dels tres dies, en aquest taller hi haurà una jornada de formació on es donaran idees per a llegir o resseguir els espectacles triats; una activitat d’escriptura col·laborativa sobre aquests espectacles i una trobada amb alguns artistes del festival per a compartir opinions i aprendre directament del seu pensament, contrastat en la seva acció.
 

Hi haurà una jornada de formació on es donaran idees per a llegir o resseguir els espectacles triats. Foto: @SismografOlot


Per a formar part del Millor Públic només cal enviar un correu electrònic a educatiusescenics@olot.cat amb una carta de motivació d’un màxim de 30 línies on s’expliqui per què es pot optar a ser un dels triats. A més del nom i cognoms, també cal fer-hi constar l’edat, un número de telèfon i una adreça de correu electrònica per a poder contactar amb els aspirants.

És imprescindible tenir disponibilitat plena els dies 24, 25 i 26 d’abril. Entre totes les peticions rebudes, l’organització del Sismògraf triarà el grup que conformarà el Millor Públic 2020. Participar al Millor Públic del Sismògraf té un cost de 30 euros. Hi ha temps per apuntar-se fins al 28 de febrer.

La dotzena edició del "festival que detecta el moviment" –la sisena edició del mercat–, que enguany compta amb un pressupost al voltant dels 300.000 euros, tindrà lloc a la capital de la Garrotxa des de la diada de Sant Jordi, dijous 23 d'abril, fins al diumenge 26 d'abril, amb l'objectiu de repensar present i futur des de la nova democràcia ecològica i el compromís social, econòmic i estètic.

En aquesta edició cal destacar els nous espectacles de la companyia Mar Gómez, Les Impuxibles, Antes Collado, de la portuguesa Claudia Dias i el nou procés de creació de Juan Carlos Lérida, i, també, les propostes internacionals dels belgues Reckless Sleepers o dels anglesos Stopgap, que conviuran amb el talent de proximitat com el de Lorena Nogal, Roser López Espinosa, Lali Ayguadé, Ángel Duran, Roser Tutusaus o Joaquín Collado.

 
Arxivat a