Castellfolit de la Roca gestionarà el fons fotogràfic de Juan Antonio Andújar

S'ha signat un conveni en règim de comodat i dels drets d’explotació dels arxius entre l'Ajuntament i les filles del fotògraf que custodiarà l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Les filles de Juan Antonio Andújar junt amb el batlle, Miquel Reverter, després de signar el conveni.
Les filles de Juan Antonio Andújar junt amb el batlle, Miquel Reverter, després de signar el conveni. | @castellfollit.
NacióGarrotxa
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:41h
Aquest dimecres, 12 de febrer, s’ha signat un conveni de cessió en règim de comodat i dels drets d’explotació del fons fotogràfic de Juan Antonio Andújar Jiménez entre l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca i les filles del fotògraf, Antònia i Maria Lluïsa Andújar Triola, propietàries de la documentació. El fons es custodiarà a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i respon a l'aprovació, el passat mes de gener, que es va fer en el ple municipal d'aquest conveni.
 
Juan Antonio Andújar (El Cañavate, Conca, 1922-Castellfollit de la Roca, 2018) es va establir a Castellfollit de la Roca l’any 1946, on va treballar com a picapedrer. A partir de l’any 1976 consta que regentava una botiga d’electrodomèstics i, des de 1978, es va dedicar professionalment a la fotografia. Va compaginar aquestes dues activitats fins l’any 1987.   
 

Fotos i estris del fons de Juan Antonio Andújar. Foto: @acgarrotxa.


El fons documental consta de 75.036 imatges: 70.503 negatius de 35 mm i de format mitjà, monocroms i en color; 4.279 fotografies en paper, monocrom i en color; i 254 diapositives de 35 mm i de format mitjà en color. També, inclou material fotogràfic que Juan Antonio Andújar va utilitzar en la seva feina (càmeres, fotòmetres, trespeus, flaixos, etc.).

Les fotografies d’Andújar documenten tant la vida quotidiana com els actes festius i socials de Castellfollit de la Roca, dels anys 1966 a 1997. També testimonien la seva activitat com a retratista (fotos de carnet, bateigs, comunions...) i la seva estimació pels paisatges de l’Alta Garrotxa i de les rodalies del poble. Destaca, especialment, el seguiment que va fer de les activitats del polític i empresari Ramon Sala Canadell (Castellfollit de la Roca, 1934-2008) a la comarca de la Garrotxa.