VÍDEO Mobilització perquè no es tanqui una línia de P3 a l'Escola Malagrida d'Olot

Denuncien la regidora Mariona Camps per –suposadament– haver boicotat que des de l'Institut Municipal d'Educació es fes difusió d'una reunió de familiars de les llars d'infants, per bé que l'IME no ho pot fer

La concentració en defensa de la línia de P3 ha tingut lloc davant el centre escolar.
La concentració en defensa de la línia de P3 ha tingut lloc davant el centre escolar. | Foto: Xavier Borràs.
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:37h

Els pares i mares de l'Escola Malagrida estan disposats a mobilitzar-se fins on calgui per a revertir l'anunci fet pel Departament d'Educació de tancar una línia pública de P3 el pròxim curs escolar (2020-2021), tot i que l'Ajuntament d'Olot ha demanant des del novembre, a la Conselleria que comana el republicà Josep Bargalló, que es mantingui la mateixa oferta d’aquest curs i que "qualsevol reducció en les inscripcions serveixi per baixar el nombre d’alumnes per aula", és a dir, la ràtio.

Aquest dimarts, a les portes del centre escolar, s'ha fet una concentració de pares, mares i infants en què s'ha llegit un manifest signat per totes les associacions parentals concernides (Sant Roc, Bisaroques, Pla de Dalt, Nostra Llar) i s'ha denunciat la regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Olot, Mariona Camps, per –suposadament– haver boicotat des de l'Institut Municipal d'Educació (IME) la difusió d'una reunió convocada per l'Associació de Familiars d'Alumnes (AFA) de les llars d'infants a l'edifici de l'Escola Malagrida, que igualment va tenir lloc aquest dilluns a les vuit del vespre.

El manifest, encapçalat pel lema «No a la proporció de la vergonya», denuncia que l'Escola Malagrida és "l'única escola pública d'Olot que comparteix zona amb les 3 escoles concertades de la ciutat" i que amb el possible tancament de la línia de P3 el curs que ve s'oferirà en aquesta zona 22 places d'escola pública i 125 de la concertada, "cosa que suposa un greuge comparatiu que perjudica l'escola pública".
 

Pep Cirera, pare de l'Escola Malagrida, ha intervingut avui davant els mitjans a la concentració | Xavier Borràs.


De fet, segons els concentrats, el Departament d'Educació hauria comunicat que aquest tancament es produirà de manera rotativa a les escoles públiques de dues línies d'Olot durant els pròxims anys, i afectaria l'escola Sant Roc, l'escola Pla de Dalt i l'escola Bisaroques.

Un dels pares que voldria dur el seu fill a l'Escola Malagrida el curs vinent, Felip Vidal, ha dit públicament durant la concentració que s'havia de lamentar que des de l'Ajuntament d'Olot no s'hagi ajudat en la defensa de l'escola pública i que, a més, s'hagi boicotat "la difusió de la convocatòria de la reunió a les famílies de les escoles bressol d'Olot", que igualment va tenir lloc ahir a l'edifici de l'Escola Malagrida.

La reunió havia estat convocada per l'AMPA de l'Escola Malagrida, que volia  que es difongués a través de l'IME per a fer-la extensiva als familiars d'alumnes de totes les llars d'infants públiques d'Olot. Tanmateix, l'Institut Municipal d'Educació, que comanda la regidora Mariona Camps, va entendre que des de la institució no es podia passar aquesta nota de l'escola Malagrida a les famílies de P2 perquè, segons la resposta que van remetre a l'AMPA, "la visió de l'IME és de ciutat i l'elecció de l'escola és lliure de cada família".

De fet, normalment, tal com marquen normes i reglaments, la convocatòria de reunions de familiars d'alumnes a les escoles les fan les pròpies associacions pel seu compte, sense la intervenció de les direccions escolars o d'altres institucions supraescolars, com seria el cas de l'Institut Municipal d'Educació d'Olot.

Cal recordar que fa dos cursos escolars ja es va anunciar un tancament de grup en aquesta escola, però l'alt nombre d'inscripcions va obligar el Departament a mantenir les dues línies obertes. Aquest curs, l'escola ha tornat a omplir les dues línies sense que n'hagin restat places vacants. A les concertades, en canvi, en varen quedar 26 en conjunt.

Els concentrats avui anuncien noves mobilitzacions, que aniran fent públiques així que decideixin quan i com, per bé que la primera anunciada serà en el pròxim ple municipal, que ha de tenir lloc el 21 de febrer vinent.
 
Arxivat a