Comencen les obres de la via verda entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses

Amb un cost d'1,3 MEUR era previst que s'iniciessin fa un any, però s'han endarrerit durant el procés de licitació

Un racó de la via verda
Un racó de la via verda | @DeBianya
NacióGarrotxa
07 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:55h
L'Ajuntament de la Vall de Bianya ha anunciat que els treballs del nou tram de via verda que permetrà enllaçar aquesta localitat amb Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) començaran el pròxim 10 de febrer. Farà uns 17 quilòmetres i s'iniciarà a l'Hostalnou de Bianya, que és on acaba el tram actual procedent d'Olot i on començaran aquest dilluns els treballs, tal com el mateix Ajuntament ha anunciat a les xarxes socials: Després, el tram seguirà per Santa Margarida de Bianya i les valls de Sant Martí, Farró i Sant Ponç on finalment enllaçarà amb el municipi del Ripollès i les rutes del Ferro i del Carbó.

L'obra, que es preveu que duri un any, costarà 1,3 milions d'euros (MEUR), la meitat dels quals es finança amb fons europeus Feder i la resta a parts iguals entre Diputació i els dos ajuntaments.

L'Ajuntament de la Vall de Bianya (Garrotxa) celebra que finalment les obres comencin la setmana vinent. Tenir la connexió de la Via Verda amb el Ripollès és "estratègic" i confien que serà un revulsiu econòmic i turístic per al municipi. "No serà una via planera perquè fa les diferents valls però serà molt bonica pel seu entorn", ha afirmat aquest dijous el seu batlle, Santi Reixach –nou president del Consell Comarcal de la Garrotxa–, tot recordant que porten molts anys esperant que sigui una realitat.

Inicialment, es preveia que la licitació de les obres es fes a finals del 2018 però el procés s'ha allargat. En el seu moment, el Consorci de les Vies Verdes (l'ens local que gestiona les rutes i que està format per Diputació de Girona, municipis i consells comarcals) va explicar que aprofitarien els treballs per a fer passar els tubs per a la fibra òptica.