art

Xavier de Torres comentarà les seves pintures a l'oli al Museu de la Garrotxa

L'artista barceloní, fincat a la Garrotxa i a Cap de Gata, acompanyarà els visitants aquest dissabte 8 de febrer a migdia a la Sala Oberta 2

per Xavier Borràs, Olot | 5 de febrer de 2020 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'artista barceloní Xavier de Torres comentarà les pintures a l'oli que exposa a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa aquest dissabte a migdia (12:00 h) en la mostra "Crear és respirar", que es pot visitar fins al 13 d'abril.

Totes les pintures de l'artista mantenen una unió intrínseca amb la seva extensa obra escultòrica, majoritàriament feta en pedra basàltica de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Cap de Gata, llocs on resideix.


Xavier de Torres presenta aquest mostra –que recull pintures a l’oli de diverses col·leccions realitzades al seu estudi-taller del Parc Natural del Cabo de Gata, on ha treballat des del 1981–, a més d'un bon gruix de pedres-escultures al pati i més olis a la primera planta. L'exposició ve acompanyada de diversos textos, autors que han inspirat De Torres al llarg de la seva trajectòria, com Giacometti, Kafka, Rilke, Noguchi, Elíade…
 

Xavier de Torres durant la presentació de la seva exposició el passat 24 de gener. Foto: Xavier Borràs.


Per a De Torres, “crear és una actitud vital que respira poèticament i metafòricament, i que viu si un la fa viure”. Les opinions de l'artista barceloní són prou clares quant al món de l'art: "L'art és una autoteràpia, però també és una teràpia col·lectiva…, t'has de deixar prendre per les obres… Sabem moltes coses, però l'art és un misteri que es desvela de moltes formes". De Torres fa més de 40 anys que treballa incansablement i acumula més d'un miler d'obres fetes. "Qui viu només d'això –com és el seu cas–, és a les trinxeres…, i no té jubilació"

 

Participació