L’Ajuntament d’Olot engega una nova edició del projecte +60

S'adreça a persones aturades a partir de 60 anys que tenen carències de cotització per a poder accedir a la jubilació

La regidora d’Ocupació, Gemma Pujolar, i la responsable del Servei d’Ocupació, Mariona Mañà.
La regidora d’Ocupació, Gemma Pujolar, i la responsable del Servei d’Ocupació, Mariona Mañà. | @olotuit.
NacióGarrotxa
03 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:27h
Aquest 2020, l’Ajuntament d’Olot engega una nova edició del projecte +60 amb un servei més complet, una iniciativa que ja es va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu d’assessorar a les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar.

El projecte +60 s’adreça als majors de 60 anys, empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no disposen de la cotització suficient per poder accedir a la jubilació, tal com van explicar en seu municipal la regidora d’Ocupació, Gemma Pujolar, i la responsable del Servei d’Ocupació, Mariona Mañà.

Les persones interessades s’han d’inscriure a DinàmiG (carrer Tomàs de Lorenzana 15 d’Olot) i junt amb la sol·licitud han d’aportar la documentació següent: fotocòpia del DNI/NIE, vida laboral actualitzada, full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa com a demandant d’ocupació i certificat d’empadronament a Olot.

Des de la gestoria a qui s’ha fet l’encàrrec, i en coordinació amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG es realitzarà un estudi personalitzat de cada cas que consistirà en un informe de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació així com el càlcul de jubilació (novetat que s’ha introduït aquest any). En cas que es trobi amb carències de cotització, es quantificaran per tal que la persona conegui les opcions que té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible.

En els 4 anys que fa que des de l’Ajuntament s’ofereix aquest servei ja son 60 les persones que n’han pogut fer ús. La taxa més alta d’aturats (14,28%) la trobem en la franja dels 55 als 64 anys. Segons dades de l’Institut d’estadística de Catalunya a Olot hi ha 233 persones a l’atur (de mitjana anual 2019) en la franja de 60 anys a 64 anys i molts d’aquests, desconeixen les possibilitats reals que tenen d’accedir a la jubilació i/o quina pot ser la millor manera d’accedir-hi així com disposar d’un càlcul aproximat de la pensió que els hi pot correspondre (com a novetat d’aquest any), és per això, que des de l’Ajuntament d’Olot s’ha apostat per aquest servei i s’ha cregut convenient donar-li continuïtat.

Per més informació podeu contactar amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG- Mas les Mates al telèfon 972267812 o bé consultar el web.
 

Cartell del projecte +60. Foto: @DinamiGarrotxa.

Arxivat a