La Vall d'en Bas aprova la disposició temporal de l'Alberg

En el primer ple d'aquest mes de gener també s'aprova una moció de rebuig a la resolució de la JEC contra els drets del president Torra i l’eurodiputat Junqueras

L'Alberg social de la Vall d'en Bas podria ser gestionat ben aviat per la Generalitat.
L'Alberg social de la Vall d'en Bas podria ser gestionat ben aviat per la Generalitat. | @xanascat.
NacióGarrotxa
03 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:15h
Dimarts passat, va tenir lloc al municipi de la Vall d'en Bas una nova sessió plenària on es van aprovar, entre d'altres, dues qüestions importants, una de relativa a l'Alberg situat a l'antiga caserna de la Guardia Civil, situat a Sant Esteve d'en Bas, i l'altra sobre les intromissions de la Junta Electoral Central pel que fa a les resolucions que distorsionen el fet democràtic a les institucions catalanes.

D'una banda, es va aprovar la posada a disposició temporal de l'alberg municipal per part de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials a Catalunya (XANASCAT) que entrarà en vigor el dia 1r de març. Tot això a l'espera, al llarg de 2020, de l'aprovació del conveni regulador que concediria la gestió de la concessió d'aquest equipament a la Generalitat. Aquest fet suposaria alliberar l'Ajuntament de les despeses que pot generar l'alberg, fer inversions en millores i que continuï amb la funció social que fins ara ha tingut.

D'altra banda, també, es va aprovar una moció proposada per l'Associació Catalana de Municipis (ACN) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), respecte al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i l'eurodiputat Oriol Junqueras.

La moció compta amb set punts que queden recollits en aquest document. Alguns d'aquests punts són donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per a defensar tant els drets del president com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili; reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i instar l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país.

El dos punts tractat en aquest ple van ser aprovats per unanimitat.