Ple de l'Ajuntament

La Vall d'en Bas aprova la disposició temporal de l'Alberg

En el primer ple d'aquest mes de gener també s'aprova una moció de rebuig a la resolució de la JEC contra els drets del president Torra i l’eurodiputat Junqueras

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 3 de febrer de 2020 a les 10:01 |
L'Alberg social de la Vall d'en Bas podria ser gestionat ben aviat per la Generalitat. | @xanascat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dimarts passat, va tenir lloc al municipi de la Vall d'en Bas una nova sessió plenària on es van aprovar, entre d'altres, dues qüestions importants, una de relativa a l'Alberg situat a l'antiga caserna de la Guardia Civil, situat a Sant Esteve d'en Bas, i l'altra sobre les intromissions de la Junta Electoral Central pel que fa a les resolucions que distorsionen el fet democràtic a les institucions catalanes.

D'una banda, es va aprovar la posada a disposició temporal de l'alberg municipal per part de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials a Catalunya (XANASCAT) que entrarà en vigor el dia 1r de març. Tot això a l'espera, al llarg de 2020, de l'aprovació del conveni regulador que concediria la gestió de la concessió d'aquest equipament a la Generalitat. Aquest fet suposaria alliberar l'Ajuntament de les despeses que pot generar l'alberg, fer inversions en millores i que continuï amb la funció social que fins ara ha tingut.


D'altra banda, també, es va aprovar una moció proposada per l'Associació Catalana de Municipis (ACN) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), respecte al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i l'eurodiputat Oriol Junqueras.

La moció compta amb set punts que queden recollits en aquest document. Alguns d'aquests punts són donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per a defensar tant els drets del president com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili; reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i instar l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país.


El dos punts tractat en aquest ple van ser aprovats per unanimitat.

 

Participació