Segona Marxa Popular en memòria de la retirada republicana a la Garrotxa

A més de la caminada fins a Sant Llorenç de Cerdans aquest diumenge, avui al Núria Social d'Olot hi haurà una conferència de l'activista i historiador Antoni Cisteró

Catalans del nord i del sud van participar en la primera Marxa Popular en memòria de la retirada.
Catalans del nord i del sud van participar en la primera Marxa Popular en memòria de la retirada. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
31 de gener del 2020
Aquest diumenge, 2 de febrer, es compliran 81 anys des que la família del darrer batlle republicà d’Olot, va emprendre el camí de l’exili marxant per l’Alta Garrotxa fins a Sant Llorenç de Cerdans, a la Catalunya del Nord. L’any passat es va dur a terme la primera marxa popular en memòria de la retirada republicana a la Garrotxa i, enguany, atesa la bona acollida de la iniciativa, se’n celebra la 2a edició.

Els actes s'inicien aquest dissabte al Núria Social d'Olot (carrer del CArme, 8) a les sis de la tarda amb la conferència "La retirada, memòries viscudes", a càrrec d'Antoni Cisteró, escrioptor i activista de la memòria històrica
 
El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics, organitza aquesta caminada per a rememorar l’exili massiu que van haver de prendre moltes persones, tant civils com militars, a finals de la Guerra d'Agressió a Catalunya (1936-1939).
 
[Cal que cadascú es porti l’esmorzar i el dinar, així com roba d’abric i calçat adient per caminar. L’organització es reserva el dret d’anul·lar la marxa per causes meteorològiques o altres alienes a l’organització].
 

El programa de la segona Marxa Popular en memòria de la retirada a la Garrotxa. Foto: @pehoc_olot.


Programa

Dissabte 1 de febrer

18:00 h    Xerrada sobre “La Retirada. Memories Viscudes”, per Antoni Cisteró, escriptor i activista de la memòria històrica, llicenciat en Filosofia i Ciències Socials.
Lloc: Núria Social d'Olot, Carrer del Carme, 8.

Diumenge 2 de febrer

07:00    Trobada a la Ronda Sant Miquel, 1 (aparcament supermercat     Consum)
07:15    Sortida en busos cap al Pont de Plansarenes
08:00    Inici de la marxa popular en memòria de la retirada republicana a la     Garrotxa
13:30    Dinar al Pla de Comella
15:00     Arribada a Pla de Castanyers.
15:30    Continuar el trajecte direcció Sant Llorenç de Cerdans; al trencant amb  Vila Roja hi haurà un bus-llançadora per acostar els caminadors a fins a Sant Llorenç de Cerdans (qui vulgui podrà continuar a peu)
16:00    Rebuda de la Marxa a Sant Llorenç de Cerdans
18:00    Retorn cap a la Garrotxa

Per als qui siguin o vagin de dret a Sant Llorenç de Cerdans es preparen les activitats següents:

13:00 Concentració davant del monument a "La Retirada" a Sant Llorenç de Cerdans. Parlaments de les associacions i entitats convocants i / o col·laboradores.
14:00 Al Cafè Can Co de Sant Llorenç de Cerdans: exposició sobre Francesc Serrat Pujolar Cisquet i presentació de el llibre Cisquet i del projecte de treball de la Comissió Cisquet a càrrec de Carles Vallejo, Cristina Herrando i Geni Pascual .
15:00 Al Cafè Can Co de Sant Llorenç de Cerdans: col·loqui sobre la base de el llibre Fossayerus de la Republique, amb el seu autor Ramon Sant Goroteo i altres participants.
16H A l'accés cap al Cafè Can Co de Sant Llorenç de Cerdans: recepció fraternal dels participants a la ruta de "La Retirada". Oferiment d'un refrigeri recuperador als participants
Parlaments i lectura del manifest de tancament.