Les noves tecnologies centren enguany el Consell dels Infants d'Olot

Arriba ja a la cinquena edició, amb la participació tots els alumnes que fan 5è de primària en totes les escoles de la ciutat

Els representants dels alumnes al Consell dels Infants a la Torre Malagrida.
Els representants dels alumnes al Consell dels Infants a la Torre Malagrida. | @olotuit.
NacióGarrotxa
30 de gener del 2020
La Torre Malagrida ha acollit aquesta tarda de dimecres una de les trobades dels representants dels alumnes que aquest any participen del Consell dels Infants. Les noves tecnologies és el tema central del Consell que, aquest any, arriba a la cinquena edició.

El Consell dels Infants d’Olot, la proposta de participació infantil de l’Ajuntament d’Olot, arriba aquest curs 2019-2020 a la cinquena edició. Com cada any, hi participaran tots els alumnes que fan 5è de primària en totes les escoles d’Olot.

Les noves tecnologies és el tema que han escollit, com en les anteriors edicions, els alumnes. A partir de les sessions de treball a l’aula, que es realitzen durant els mesos de gener, febrer i març, aniran elaborant les propostes sobre aquest tema. Propostes emmarcades sota una sèrie de preguntes inicials com ara: Com ens relacionem amb Internet, les xarxes socials, els hastags o els videojocs? Quant de temps hi dediquem al dia? En quins aspectes ens millora la qualitat de vida i en quins altres no? Què podem fer com a ciutat d’Olot per què les noves tecnologies millorin les nostres vides?

Després de les sessions de treball a l’aula, en sortiran les propostes finals que es presentaran al ple extraordinari del Consell dels Infants que tindrà lloc el 16 d’abril de 2020 al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot.
 

Els infants preparen les propostes que duran al ple de l'Ajuntament el pròxim mes d'abril. Foto: @olotuit.


A banda de les sessions a les aules de les diferents escoles, de cada classe hi ha dos infants que formen part del grup de representants del Consell dels Infants. Una trentena de nens i nenes que es reuneixen un cop al mes a la tarda, fora de l’horari escolar, per a treballar tot allò que ha anat sorgint a les aules, preparar les propostes i el ple a l’Ajuntament. A més, els representants del Consell dels Infants també dediquen una de les seves trobades a pensar en una entitat de la ciutat que desenvolupi una activitat que promou els valors de les Ciutats Educadores, per fer-li un reconeixement públic el mateix dia del ple a l’Ajuntament.

Els representants del Consell dels Infants es reuneixen a l’alberg Torre Malagrida. Aquesta tarda, el batlle, Pep Berga, ha saludat els representants dels alumnes que han participat de la trobada. Berga els ha agraït la seva feina i els ha animat a “pensar projectes ben interessants que puguin fer millor i que arribin a tota la ciutat”.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no solament en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. Treballar amb els nens i nenes perquè coneguin, pensin, reflexionin, proposin, participin i es comprometin amb la seva, i amb la nostra ciutat, pot afavorir una ciutat viva, activa, participativa i inclusiva.

 
Arxivat a