La 4a edició de Dansem Garrotxa serà al Teatre Principal d'Olot el 16 de febrer

La iniciativa –promoguda per Càritas Garrotxa amb la col·laboració de les escoles de dansa–, és una expressió de solidaritat amb una de les entitats que més treballa per al benestar de totes les persones

L'Escola Municipal d'Expressió d'Olot s'ha encarregat enguany del cartell de Dansem Garrotxa.
L'Escola Municipal d'Expressió d'Olot s'ha encarregat enguany del cartell de Dansem Garrotxa. | @emeolot.
NacióGarrotxa
29 de gener del 2020
L’octubre de 2016 es va fer la primera edició d’aquest espectacle i el pròxim diumenge 16 de febrer, a les cinc de la tarda, tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot, la quarta edició del festival de dansa solidària Dansem Garrotxa, un projecte que promou el món de la dansa afegint-hi un vessant solidari, gràcies a la col·laboració desinteressada de les escoles de dansa de la Garrotxa que en la seva majoria es van oferir a col·laborar-hi.

L’activitat va rebre, de seguida, també, el suport de l’Ajuntament d’Olot i del Teatre Principal, i enguany la regidora Imma Muñoz ha acompanyat Carles Oller, responsable de Càritas Garrotxa, i Jordi Massegur, de La Quarta Paret, en la presentació d’aquesta nova edició.
 

Carles Oller i Imma Muñoz durant la presentació de la 4 edició de Dansem Garrotxa. Foto: Martí Albesa.


En la 1a edició hi van participar 10 escoles de dansa. En la 2a i 3a edició hi van participar 15 i 16 escoles respectivament. En aquesta 4a edició seran 17. La majoria d’escoles que hi van participar l’any passat, enguany també hi participaran, però, com és normal, aquest any hi haurà alguna escola que hi havia participat que no hi podrà ser i, pel contrari, s’hi han incorporat noves escoles o grups que anteriorment no hi havien participat.

La relació d’escoles i grups participants en aquesta 4a edició és la següent:

-    Country qui Pugui.
-    Escola de dansa. Esbart Olot.
-    Capoeira Comanegra.
-    Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. Grup de Flamenco.
-    Eva Diurban Corporal i Artístic.
-    Escola de dansa Violetta Arp.
-    Esbart Marboleny.
-    Art Movement. Break Dance.
-    Gimnàs Ani Totfitness.
-    Grimaldidance Salsa i Bachata.
-    Afro Black dancers.
-    Dansa xinesa Siwei.
-    Hibiscus. Dones en dansa.
-    Dansa oriental Girona.
-    La Quarta Paret.
-    La Sala. Balls de saló.
-    Ofolk. Ball a la plaça.

Per bé que l’espectacle començarà a les cinc de la tarda, a partir de dos quarts 5, Country qui Pugui convidarà el públic que vagi arribant a ballar, als afores del Teatre, per a crear un clima animat i festiu. Al final de l’espectacle, qui vulgui es podrà afegir, també, al ball que organitzarà Ofolk en el mateix espai exterior del Teatre.
 
L’espectacle, d’una durada d’hora i dos quarts, aproximadament, tindrà un gran atractiu perquè oferirà un tastet de balls molt variat. Cada escola intervindrà uns 5 minuts amb el seu particular estil i ball, la qual cosa farà que tot plegat sigui molt àgil i diversificat. En conjunt hi participaran uns 225 balladors.

Les entrades per a l’espectacle es poden adquirir ja pels mitjans habituals del Teatre (Olot Cultura) i a les taquilles, el mateix dia de l’espectacle, des d’una hora abans. El preu de l’entrada és de 10 euros (6 euros per als menors de 12 anys).

Totes les escoles de dansa participen en el projecte de manera altruista i els beneficis de les entrades es dedicquen íntegrament al desenvolupament dels programes socials de Càritas Garrotxa.

La voluntat de Càritas Garrotxa, i la de les escoles participants, és consolidar aquesta activitat artística i solidària en els anys vinetns i que formi part del calendari anual del món de la dansa a la Garrotxa.
 

El cartell d’aquest any ha anat a càrrec de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. Foto: @emeolot.


 
Arxivat a