El setè Garrotxinàrius se celebra aquest dissabte a la Sala El Torín d'Olot

És el festival de música i dansa de la Garrotxa que s’inclou dins el Festival Tradicionàrius i que enguany compta amb els occitans Bal O’Gadjo i les catalanes Les Violines

El batlle de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, i Maria Gironès, d’Ofolk, durant la presentació.
El batlle de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, i Maria Gironès, d’Ofolk, durant la presentació. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
28 de gener del 2020
Actualitzat el 30 de gener a les 18:26h
Amb aquesta edició serà el setè any consecutiu que se celebra a Olot el Garrotxinàrius, organitzat conjuntament per l’Institut de Cultura de la Ciutat (ICCO), el Centre Artesà Tradicionàrius i l’associació Ofolk-Ball a la Plaça. El batlle de l’Ajuntament, Pep Berga, i Maria Gironès, d’Ofolk, han estat els encarregats de presentar aquesta 7a edició del festival de música i dansa de la Garrotxa aquest dilluns en seu municipal.

Serà una jornada sencera dedicada a la música i a la dansa folk –com ja va avançar NacióGarrotxa– que comptarà com cada any amb la participació d’un grup català i un d’internacional. El programa del Garrotxinàrius consta a la tarda de tallers en els quals s’ensenyen danses tradicionals per part dels dos grups participants, i al vespre d’un ball-concert obert a tothom on, qui ho vulgui, pot posar en pràctica tot allò après als tallers .

En aquesta edició es comptarà amb el grup occità Bal O’Gadjo, una banda de cinc músics de personalitat musical molt diversa que incorpora al seu quefer músiques i cants tradicionals del món. Proposen un concert viu, creatiu i molt ballable a partir de músiques balcàniques i mediterrànies. Al taller ensenyaran a ballar el vals de 5 temps i el rondeu.

Com a grup català hi participaran Les Violines en formació de trio. Es tracta d’un grup format únicament per dones que es va crear l’any 1996 amb la idea d’oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional. A més d'un repertori basat en temes dels antics violinistes del Pirineu i d'altres músics de la tradició musical catalana, el grup s'obre a la música d'altres països i a composicions pròpies, amb un estil que presenta com a "celtic-català".

Les Violines ofereix un concert original i ballable, amb una gran capacitat de transmetre un ambient festiu i alegre.

Al taller de la tarda ensenyaran el Ball de Gitanes del Vallès.
 

La banda occitana Bal O'Gadjo incorpora al seu treball músiques i cants tradicionals del món. Foto: @OlotCultura.


Bal O’Gadjo està format pels següents músics: Lucie Gibaux, clarinet, cant; Lucile Magnan: violoncel, cant; Fabien Bucher: guitarra, mandolina; Paul Oliver: violí, mandola algeriana;
Samuel Wornom: derbouka, doholla, caixó.

Les Violes Trio el conformen Simone Lambregts, violí; Coloma Bertran, violí; i, Clara Ribatallada, acordió diatònic.
 
Programa

16.00- 17.45 h (Sala El Torin) Tallers simultanis: taller de dansa, vals de 5 temps i rondeu (companyia Bal O’Gadjo). Taller de Ball de Gitanes (Les Violines Trio).

18.00- 19.45 h (Sala El Torín) Tallers simultanis: taller de Ball de Gitanes (Les Violines Trio); taller de dansa, vals de 5 temps i rondeu (companyia Bal O’Gadjo)

20.00h (La Cuina de l’Orfeó): sopar Garrotxinàrius, menú de 15 € (reserves a ofolkolot@gmail.com).

22.00 h
Ball i concert de Bal O’Gadjo i Les Violines Trio (Sala El Torin).

Preu

2 tallers: 10 euros anticipada, 12 euros a taquilla el dia del concert. Ball: 10 euros anticipada, 12 euros a taquilla el dia del concert.
 

Cartell del Garrotxinàrius 2020. Foto: ofolkolot.

Arxivat a