El PSC d'Olot va demanar que no es tanquessin les escoles de la Garrotxa

El portaveu del grup municipal socialista, Josep Guix, creu que s'hauria pogut oferir serveis mínims, com han fet al Ripollès i a la Cerdanya amb acord entre batlles i Consell Comarcal

Josep Guix, cap del grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Olot.
Josep Guix, cap del grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Olot. | Martí Albesa.
23 de gener del 2020
Actualitzat el 24 de gener a les 8:20h
El grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Olot a través del seu portaveu, Josep Guix, va sol·licitar ahir a la tarda l’anul·lació de la decisió de tancar totes les escoles de la Garrotxa (rressol, centres d'infantil i primària i instituts), i va proposar, com han fet al Ripollès i a la Cerdanya –amb acord entre batlles i Consell Comarcal–, que tots els centres oferissin avui serveis mínims a les famílies.

Segons el PSC olotí, el fet de tancar els centres i comunicar la decisió a les vuit del vespre i a través de les xarxes socials "ha suposat un problema important per molts pares i mares que s’han assabentant de la decisió aquest mateix matí" quan han portat els nens i nenes a escola, amb el conseqüent problema de gestió vist que la resta de empreses funcionava normalment.

"Volem manifestar el total desacord amb la decisió de tancar les esscoles sense cap mena de servei mínim", reblen en el comunicat fet públic aquest matí.

NacióGarrotxa s'ha posat en contacte amb diverses escoles de la comarca, que van assumir la recomanació del Departament d'Educació i Protecció Civil, i totes elles han comentat que la immensa majoria de pares i mares són en grups de WhatsApp o Telegram en què són informats puntualment i immediata de les incidències escolars que es puguin produir. A tall d'exemple, aquí podeu veure el missatge enviat per l'Ajuntament de la Vall d'en Bas:
 

L'avís que es tancarien les escoles avui va ser enviat als veïns a dos quarts de set per l'Ajuntament de la Vall d'en Bas. Foto: NG.



 
Arxivat a