VÍDEOS La Vall d'en Bas tanca l'accés a diversos passos del terme municipal

Amb la llevantada el riu Gurn, a Sant Privat d'en Bas ja baixava cap al Fluvià a 17 m3/s i es desborda en alguns guals

El Gurn, a la Vall d'en Bas, a Sant Privat aquest migdia.
El Gurn, a la Vall d'en Bas, a Sant Privat aquest migdia. | Xavier Borràs.
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:00h
L'ajuntament de la Vall d'en Bas ha tallat l'accés als passallissos (guals) de Can Trona, a Joanetes;, el pas de la Torre, a Puigpardines; el Molí del Ferrer, també a Joanetes, i l'àrea recreativa dels Pins, a Sant Privat d'en Bas. Les aigües de rius, rieres i rierols –especialment del Gurn i del Fluvià (que neix al terme dels Hostalets d'en Bas)– ha sobrepassat el nivell que garanteix la seguretat per a les persones i per això s'ha pres aquesta decisió. Aquí podeu veure dos vídeos del Gurn filmats pel redactor de NacióGarrotxa:
El Fluvià a Olot, on també s'ha clos algunes passeres, baixa a aquesta hora de la tarda a 33 m3/s, amb què el Gurn n'aboca uns 18 m3/s, sis vegades més del que desguassa el Besòs en un dia normal.

Tret des les circumstàncies fluvials, la llevantada iniciada arreu dels països catalans aquest dilluns, ha deixat la Garrotxa sense llum durant dues hores des de dos quarts de set del matí a causa de la caiguda d'una torre d'alta tensió de la MAT (d'interconnexió amb la Catalunya del Nord– a Sant Hilari Sacalm.

Mentre les escoles i el transport escolar ha funcionat amb normalitat a la capital, Olot, a la Vall d'en Bas, un cop ha tornat la llum, s'ha obert les escoles a les 10.00 h del matí, però solament amb serveis mínims i s'ha activat el transport escolar només per a la sortida de la tarda, a dos quarts de cinc.

La neu ha aparegut en zones de Ridaura –on cal circular-hi amb cadenes fins a Sant Joan de les Abadesses– l'Alta Garrotxa i la Vall d'en Bas, amb gruixos que han oscil·lat entre els 10 i els 25 cm, per bé que les principals carretres han restat netes des de primera hora del matí gràcies a l'acció dels llevaneus.



 
Arxivat a